Setari Cookie-uri

5 Emoții negative pe care le trăiești într-o relație toxică

Dacă în unele cazuri relațiile toxice sunt relativ ușor de identificat, obiectivând abuzul, neînțelegerile, manipularea, dominarea, intimidarea și așa mai departe, ei bine sunt însă și cupluri care, fie permanent, fie temporar, traversează o perioada „toxică” a iubirii și conexiunii lor într-un mod silențios, am putea spune. Iată care sunt emoțiile negative care trădează o relație toxică.

Discuțiile și încercarea de a clarifica lucrurile pote aduce îmbunătățiri în cuplu, însă, dacă acest lucru nu se întâmplă, acea relație se transformă într-una toxică.

Îți sunt subapreciate acțiunile și valorile

Dacă simți că mai tot ceea ce faci, cu entuziasm și gânduri bune, este minimalizat sau chiar ignorat de către celălalt, sau, mai mult, îți sunt aduse acuze că nu faci bine, că nu ești o persoană suficient de bună, de frumoasă, de tolerantă și așa mai departe, atunci este posibil să te aflii într-o relație toxică.

În anumite situații când experimentăm astfel de emoții negative în relație, terapia de cuplu poat ajuta, mai mult sau mai puțin limitat. Parametrii reușitei depind mult de ambii parteneri implicați în cuplu, de dorința lor de reevaluare sau reimplicare în relație, de valori și cultură, traume personale etc.

Citește și:

Cert este însă că nicio persoană nu ar trebuie să experimenteze pe termen lung emoții negative în relație. Cu toții avem dreptul la iubire și fericire, avem puterea de a lucra cu noi pentru a ne face viața mai bună și ne putem orienta capacitatea de adaptare nu spre toleranța a ceea ce ne face rău, ci pe dezvoltarea noastră la nivel personal și social.

Foto: By Alex Tooth/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.