Setari Cookie-uri

5 Hoți ai fericirii tale din cuplu și nu numai

Ce reprezintă cuplul? Este puterea manifestării iubirii dintre doi parteneri? Este mai mult decât atât? Mulți dintre noi, fără să ne dăm seama, putem avea așteptări exagerate de la partenerul de cuplu. Toate aceste așteptări, gânduri și proiecții ne fură practic fericirea, păcălindu-ne să mergem pe alte căi decât cele care ne conduc la echilibrul interior, la maturitate emoțională și la mulțumire.

Ne lăsăm definiți de celălalt sau pur și simplu nu știm (cum) să zicem NU

Să știm să fim asertivi este o calitate cu care nu ne naștem, ci mai degrabă o învățăm, o dobândim. Sunt cursuri, studii și cărți care ne învață tehnici de asertivitate. Tocmai pentru a putea să spunem NU atunci când simțim asta, dar într-o manieră care să nu fie supărătoare sau să nu îl rănească pe celălalt. Sau pentru a ști sa spunem adevărul, ceea ce gândim, ceea ce simțim. Este important să ne păstrăm limitele, să știm cine suntem și să nu ne lăsăm „definiți” prin celălalt, să facem cum spune acesta, să îl lăsăm doar pe el să aleagă, să ne influențeze printr-o jignire și să ne scadă stimă de sine și așa mai departe.

A învâța să fii asertiv te va ajuta să spui ceea ce ai de spus într-o manieră sănătoasă și constructivă. Astfel nu mai vorbim despre certuri în cuplu, ci despre discuții constructive.

Citește și:

Foto articol: Yuganov Konstantin/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.