Setari Cookie-uri

Sfaturi de fericire/supraviețuire pentru un Crăciun în doi

Nu mai este o noutate, statisticile o dovedesc: foarte multe cupluri se despart înainte sau imediat după sărbătorile de iarnă. Cum se face că într-o perioadă în care ar trebui să ne bucurăm de magia Crăciunului, de timpul petrecut cu cei dragi, de momentele pline de bucurie și de iubire, totuși se întâmplă altceva și se ajunge la despărțire? De fapt, dincolo de atmosfera minunată pe care o așteptăm și o vedem promovată de mass-media, ei bine această perioadă este cu adevărat tensionată pentru un cuplu. Vă propunem câte sfaturi care să vă aducă fericirea în cuplu și să va ghideze către cel mai frumos Crăciun de până acum.

Magia sărbătorilor de iarnă: între așteptări și realitate

Deși încercăm să ne pregătim pentru o perioadă frumoasă, romantică, tandră, relaxantă, în esență sărbătorile de iarnă sunt destul de obositoare.

Pe lângă munca pe care o avem de realizat, uneori poate muncim chiar mai mult ca să încheiem anul la locul de muncă, trebuie ca în timpul liber să ne ocupăm de cadouri, poate și de ținuta pentru zilele de sărbători, de decorațiuni și de decorat, de organizat mesele de Crăciun, de făcut invitații și așa mai departe.

Că să nu mai punem la socoteală curățenia generală și orele pe care le petrecem în bucătărie gătind.

Așadar, da, această perioadă este mai aglomerată, mai stresantă, ne poate stoarce de energie și de răbdare.

Citește și:

Iar peste toate acestea, mai există două aspecte aparte legate de relațiile pe care le aveam.

Pe de-o parte este vorba despre introspecție, despre analiza pe care o facem asupra vieții noastre la finalul sau la începutul de an, o analiză în urma căreia tragem niște concluzii și facem niște alegeri. Așadar, unii parteneri pot considera că este timpul să pună capăt unei relații în care nu se regăsesc sau au ajuns la un fel de saturație, încât își doresc ca de sărbători să fie singuri.

Apoi, chiar trecerea prin această perioadă poate să adâncească unele fisuri din cuplu. Atunci când perioada Crăciunului și a Anului Nou s-a desfășurat într-o atmosferă departe de așteptările partenerilor de cuplu, aceștia se pot arăta dezamăgiți, iar convingerile sau conflictele preexistente pot deveni acum rupturi.

Citește și:

Așadar cu siguranță perioada sabatorilor de iarnă reprezintă și un test pentru cuplurile a căror relație este fragilă.

sfaturi pentru cupluri pentru a depasi perioada sarbatorilor de iarna Foto: Konstantin Zibert/ shutterstock.com

Sfaturi de fericire/supraviețuire în doi de sărbători

Organizarea activităților din”zilele libere”

Este bine să vorbiți din timp despre ceea ce doriți să gătiți, să purtați sau să faceți în acele zile. Și să plănuiți chiar în amănunt, pentru a nu simți că sunteți în criză de timp sau că unul face totul în timp ce celălalt se relaxează în fața televizorului.

Apoi încercați să împărțiți sarcinile și să aveți un termen limită pentru realizarea acestora, astfel încât să nu va încurcați reciproc.

Fiecare cuplu își poate pune anumite limite, de exemplu bugetul maxim de cadou/persoană, astfel încât să nu existe certuri pe tema banilor. Sau asupra timpului petrecut în doi: de exemplu sâmbătă seară să nu își programeze alte lucruri, căci e seară de cuplu. Și așa mai departe.

Citește și:

Ideea este că în această perioadă partenerii să nu simtă că există inegalități între ei, să nu simtă că nu au suficient timp unul pentru celălalt sau să nu își dea ocazia unor greșeli care să se transforme apoi în certuri și reproșuri. Citește mai departe >>

Vizionare placuta


Kudika
30 Noiembrie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.