Setari Cookie-uri

Elena Perseil: Hainele mele nu vor fi niciodata agresive

Elena Perseil este unul dintre designerii vestimentari care elogiaza silueta feminina prin creatii elegante, pline de rafinament. Isi promoveaza colectiile vestimentare atat pe podiumurile autohtone, cat si in marile magazine din Paris sau New York.

3. Care sunt avantajele pe care vi le ofera meseria de designer vestimentar?

Ma consider iubita de Dumnezeu prin faptul ca pot sa ma exprim prin haine si este exact ceea ce imi doream. Aceste haine reprezinta un mijloc direct pentru a ajunge in inimile oamenilor.

Pour ma mere Designer Elena Perseil 4. Este usor sau greu sa fii designer in Romania?

Nu este nici usor nici greu. Te poti exprima si in Romania. Este usor sa patrunzi ca tanar designer, sa iti arati colectia, daca ai o sustinere financiara, iti este usor sa faci cateva piese.

Nu suntem pe o piata saturata ca in alte piete vestice unde exista branduri vechi, incarcate cu renumele care vine din trecut. Este mai greu sa patrunzi, sa vii cu ceva nou, e greu sa aduci un brand nou. Te remarci doar daca ai un mesaj puternic. Trebuie sa-ti gasesti si nisa, de aceea conteaza mult si modul in care transmiti mesajul. Este destul de greu si iti trebuie foarte multi bani. In Romania inca te ma poti exprima pe piata.

5. Care ar fi principalele avantaje si dezavantaje?


Fiind pe o piata aflata in crestere nu poti sa ai niste repere. Este un avantaj dar si un dezavantaj in acelasi timp. De aceea, ca incepator drumul tau poate fi mai complicat, mai lung. Poti sa faci niste haine care nu sunt valabile pe piata. Asta se intampla cand nu iti stabilesti bine targetul, cand nu stii de la cine sa inveti, sau cand ai unde sa faci un stagiu. Poti sa faci niste colectii care sa exprime ceea ce simti tu, dar poate nu ai in fata publicul adaptat acestui lucru. Nu poti sa cunosti o piata aflata in formare. Este haotica, greu de definit. Acestea ar fi dezavantajele. Totusi, daca esti un om inteligent, reusesti sa-ti atragi orice dezavantaj in avantajul tau. Asta este frumusetea vietii.


6. Cum depasim dezavantajele din viata?

Ceea ce intalnim noi n-ar trebui sa numim dezavantaje. Sunt niste conjuncturi care ne fac sa crestem. Personal, nu cred in obstacole sau piedici. Nu cred ca exista ceva impotriva noastra. Daca as avea o bagheta magica mi-ar placea sa scot anumite cuvinte din vocabular. Cuvinte precum piedica, obstacol sau problema, toate sunt niste conjuncturi din care crestem. Ele ne determina sa ne oprim putin ca sa gasim alte solutii fata de cele gasite pana acum. Toate lucrurile sunt simple si se intampla cu un scop. Sunt convinsa ca sunt foarte multi oameni care gandesc asa. Chiar daca nu constientizeaza asta, pastreaza in ei aceasta gandire optimista. Sunt niste lucruri simple pe care trebuie doar sa ti le accesezi. Trebuie doar sa fii pregatit si sa fii acolo ca sa primesti mesajul. De asemenea, trebuie sa-ti doressa vrei sa auzi.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.