Agatha Ruiz de la Prada a fost prezenta in Romania pentru a-si lansa colectia pret-a-porter pentru sezonul toamna-iarna 2012-2013. De asemenea, a fost invitata speciala a evenimentului Fashion Start, dedicat exclusiv tinerilor designeri romani. Ne-a vorbit despre toate acestea, dar ne-a oferit si detalii despre inceputurile carierei in interviul de mai jos:

1. Ati revenit pentru a doua oara in Romania. Cum de ati ales din nou Bucurestiul pentru a va prezenta cea mai noua colectie?

Ar fi a treia oara si de fapt a patra oara oficial, deoarece prima data am trimis doar colectia la un eveniment. Eu am avut o prezentare in Cracovia si a trebuit sa imi trimit doar o parte din echipa. Rareori mi se intampla sa nu pot ajunge la propriile evenimente, de obicei sunt intotdeauna prezenta. Apoi, a doua oara am participat la Bucharest Fashion Week si urmatoarea data am venit in Romania acum doi ani, pentru deschiderea unui magazin. Am venit aici pentru doua zile si mi-am expus colectia.

2. Ati fost invitatul de onoare al evenimentului Fashion Start, dedicat tinerilor designeri. Cum vi s-au parut colectiile prezentate?

Prima parte a show-ului a inclus foarte multe tinute negre, dar pe parcursul prezentarii creatiile au devenit tot mai colorate si acest lucru mi-a placut. Mi se pare o idee foarte buna, o initiativa utila pentru studenti, organizarea unui astfel de eveniment intr-un centru comercial, accesibil pentru public.

3. Ce sfaturi ati avea de oferit pentru tinerii designeri?

Trebuie sa fie creativi. Sa vina cu o idee stralucita care sa-i poata scoate din anonimat. De exemplu, in Spania il avem pe Amancio Ortega, fondatorul Zara, care s-a descurcat mai greu la inceput, dar acum se numara printre primii 15 cei mai bogati oameni din lume. S-a bazat pe o idee fructuoasa pe care a dezvoltat-o in timp si in prezent conduce un brand de succes. Creativitatea este la fel de importanta, trebuie sa faci moda intai si apoi haine.

4. Promovati un stil puternic, plin de culoare. Ce va inspira?

O sursa puternica de inspiratie ar fi arta contemporana. In copilarie mi-am dorit sa devin pictorita. Tatal meu a fost unul dintre cei mai mari colectionari de arta contemporana si asta a contat foarte mult pentru mine, m-a invatat multe lucruri importante. Treptat, am descoperit ca exista o legatura puternica intre arta si moda.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: