Setari Cookie-uri

Designerul lunii august, Natalia Vasiliev: Imi place sa stiu ca undeva, cateva femei sunt cu adevarat fericite si datorita mie

Natalia Vasiliev, un designer care a reusit sa isi construiasca o cariera de succes in lumea modei.

4. Colectia Ring Island creeaza un impact vizual deosebit prin pliseuri, volume si contraste. Ce concept a stat la baza realizarii rochiilor?

„Ring Island” este o colectie capsula derivata din cea principala prezentata in cadrul Galei AVANPREMIERE din Noiembrie – „Acvatic Ring”. Deriva din forma inelara a insulei unde am decis sa facem campania de imagine, insula Thassos (Grecia). Campania a fost prima facuta in afara tarii. Am mers la originile primei colectii, acea pasiune pentru inceputuri, pentru momentul grafic al cuceririi uscatului de catre mamiferele acvatice.

Colectia este o dezvoltare dupa dialogurile sistemelor fractale – singurele capabile sa „traduca” nesfarsirea Naturii. Totul e un joc de volume, planuri, contraste, nuditati si aglomerari, ca o gama sonora a Naturii insasi, transpusa in vesmant. Un studiu de curbe nesfarsite, fara cusaturi si fara de blocaje, libere sa exprime fascinatia corpului omenesc – master-piece a Naturii.

Citește și:

5. In pregatirea unei colectii ai in vedere tendintele sau tii cont mai mult de propriile surse de inspiratie?

O colectie e ca un organism viu. Se naste din elemente ale trecutului si istoriei lumii sau modei, dublate insa de experientele personale si profesionale ale prezentului, la care se adauga un studiu aprofundat al tendintelor si o decelare a propriei cai – in raport cu acestea – iar in final reprezinta aportul propriu creativ, invetiv, inspirational bazat pe toate astea, dublate pe un discret dar esential exercitiu de prognoza a ceea ce o sa fie important in domeniul tau si in life-style in sezonul ce o sa urmeze. E un tot complex de trecut, prezent si viitor, de tendinte, experiente, instinct, arta si previziune.

6. Orice piesa vestimentara creata are la baza o istorie. Esista o anumita rochie care iti este draga si ascunde in spate o poveste speciala?

Fiecare produs creat este special pentru mine. Fie ca e vorba de raportul subiectiv cu clientul – in cazul mireselor, fie de raportul subtil, subiectiv dar la fel de dens cu personajul ales ca reper pentru noua colectie. E complex, incintator si creativ. Asta inseamna dragostea. Pentru ceilalti si pentru ceea ce le daruiesti.

Citește și:

colectie Natalia vasiliev

7. Care este secretul unei tinute cu stil si bun gust?

Cred ca cel mai important e sa te reprezinte, pe tine si spatial cultural si spiritual caruia ii faci parte, sau in care doresti sa ascezi. Sinceritatea cu tine si cu cei din jur, armonia, echilibrul pieselor mixate, cunoasterea subtilitatilor sezonului – a acelor mici detalii ce fac uneori diferenta intre cunoscatori si cei plictisiti ca nu inteleg ce se schimba. E important sa ai curaj sa explorezi, sa mixezi, sa ai curiozitati creative pe fondul unei culturi estetice cit mai elaborate. Sau sa emani armonie. Uneori poate sa fie suficient. Dar e atit de greu de obtinut.

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.