Setari Cookie-uri

Designerul lunii august, Natalia Vasiliev: Imi place sa stiu ca undeva, cateva femei sunt cu adevarat fericite si datorita mie

Natalia Vasiliev, un designer care a reusit sa isi construiasca o cariera de succes in lumea modei.

A devenit un nume cunoscut in universul modei autohtone si in fiecare sezon surprinde cu o colectie impresionanta. In interviul pe care ni l-a acordat, Natalia Vasiliev ne-a vorbit despre inceputurile carierei, tendinte si brandul pe care il reprezinta:

1. Ce sfaturi te-au ajutat cel mai mult la inceputul carierei de designer?

Am inteles repede ca moda este pentru mine prima dragoste, prima apropiere de frumos, de feminitate si simultan o continua provocare. Ca designer, am constientizat ca trebuie continuu sa fii racordat la viitor, la evolutiile estetice si culturale ale fiecarui moment. Provocare inseamna pt mine cautare de noi personaje, forme, inovatii, descoperiri plastice, aplicari ale psihologiei avansate in ideea satisfacerii clientilor si a descoperirii de noi mijloace de auto-exprimare. Astea sunt, daca vreti, “sfaturile” pe care viata, experienta mi le-a daruit.

Citește și:

natalia

2. Cum este femeia care te inspira sa creezi?

Femeia care ma inspira este simpla, directa, clara in optiunile plastice, moderna intr-o forma sincera si discret nobila, are un bun gust nativ, pe care-l cultiva constant, iubeste calitatea si atentia acordata detaliilor - pe care le inglobez in fiecare produs.

Valoarea estetica si tehnica ale fiecarei noi propuneri vestimentare trebuie sa treaca de aceste firesti dar serioase selectii profund feminine si asta ma stimuleaza. Sunt mandra de asta si motivata sa ma auto-depasesc cu fiecare nou produs scos din atelier.

3. Care este semnatura brandului tau, regasita atat in rochiile pret-a-porter feminine, cat si in rochiile de mireasa fastuoase?

Creatia aplicata zonei de nunta inseamna mai ales iubire fata de creatiile ultra-individuale, asta ma tine constant in priza stilistic si ca artist. In plus imi place sa stiu ca undeva, acolo, cateva femei sunt cu adevarat fericite - iar asta, macar putin, si datorita mie. Exista foarte putine bucurii comparabile.
Pasiunea pentru rochii vine din dragostea mea pt lumile prezentate in filmele istorice – cu fastul , feminitatea si bogatia expresiva a personajelor feminine.

Citește și:

Cu exceptia modei am mai avut scurte perioade de indragostire de Arheologie – descoperirile lumilor ascunse in timp, fascinindu-ma; si de Psihologie – pentru spatiile neasteptate si irepetabile din launtrul fiecarui individ. Dar toate au trecut, repede si firesc, moda a ramas. Vroiam dintotdeauna sa fac asta. Nimic altceva. Moda inseamna sansa creatiei si a exprimarii optime de sine. Claritatea si onestitatea mesajului, calitatea si rafinamentul filigranat al fiecarei propuneri sunt, daca vreti, semnatura mea distincta.

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.