Setari Cookie-uri

Tendintele in moda pentru sezonul primavara-vara 2011

Recesiunea, retrospectiva Yves Saint Laurent de la Paris, temperaturile fara precedent anuntate, dar si refuzul femeilor de a mai purta negru (reflectat in vanzari), toate acestea au jucat un rol important atunci cand designerii si-au pus pe hartie ideile pentru primavara-vara .

Materiale: pielea este folosita pentru aproape toate elementele care compun garderoba moderna, de la fuste la tunici, sacouri si chiar camasi. Christopher Kane o transforma in dantela, traforand-o cu ajutorul laserului, iar Phoebe Philo propune o piele atat de moale incat ea se poate lucra cu usurinta cu care se croieste matasea. Voalul este folosit atat pentru tinutele de zi, in cantitati impresionante transformate in bluze gitanes sau in camasi transaparente dar, in special pentru rochiile si fustele maxi. Bumbacul satinat este perfect pentru tinutele cu aspect office iar denimul isi continua dominatia trecand insa de la casual la business.

Accesorii: la fel ca si moda, si accesoriile stau sub semnul glam-ului anilor ’70, avand de ales de la sandale cu talpa ortopedica si pana la gentile medii, purtate pe umar. Sandalele se prind de glezne cu panglici late, iar centurile medii, inspirate din obi-urile japonezelor, subliniaza frumos talia. Bijuteriile XXL si ochelarii retro, ochi de pisica, completeaza si ele imaginea sezonului.

Colectii reprezentative: Rodarte, Balenciaga, Christopher Kane, Stella McCartney, Celine, Chloe, Jil Sander, Balmain, Prada, Hermes, Lanvin, Louis Vuitton, Marc Jacobs.

Teme

1. ’70 Glam

Jerry Hall a fost numita in unanimitate de catre designeri ca ideal de frumusete al noului sezon. Alegerea nu este deloc intamplatoare cata vreme perioada ei de glorie se suprapune peste noua obsesie a modei, anii ‘70. De la Gucci si pana la Louis Vuitton, colectiile reediteaza nu doar tinutele fostului manechin, ci propun si un stil care inca ne surprinde. Totodata, un alt eveniment al anului trecut a jucat un rol important in dezvoltarea acestei tendinte: expozitia retrospectiva Yves Saint Laurent de la Paris.

Marc Jacobs si-a adus si el omagiul ultimului couturier dintre couturieri, intr-o colectie in care fustele ample sunt combinate cu bluze cu maneci bufante, iar umerii, ca si la Fendi, sunt complet dezveliti. Fustele maxi si transparente de la Salvatore Ferragamo sau Lanvin, pantalonii cu talie inalta semnati de Jason Wu sau Diane von Furstenberg, dar si turbanele purtate de manechine in prezentarile lui Armani sau Wu, toate nu par la prima vedere decat citate fidele din arhivele modei. Vorbim despre blocuri de culoare, bine delimitate si combinatii socante de dungi, cat si despre o executie tehnica desteapta, impecabila, care transforma si cea mai complicata rochie intr-o tinuta usor de purtat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.