Setari Cookie-uri

Tendintele in moda pentru sezonul primavara-vara 2011

Recesiunea, retrospectiva Yves Saint Laurent de la Paris, temperaturile fara precedent anuntate, dar si refuzul femeilor de a mai purta negru (reflectat in vanzari), toate acestea au jucat un rol important atunci cand designerii si-au pus pe hartie ideile pentru primavara-vara .

Este totusi suprinzator ca pantalonii evazati, element cheie al anilor ’70, nu sunt atat de mult promovati (apar la Dior sub forma unor pantaloni marinaresti, amintin mai mult de Coco Chanel sau la Celine, dar integrati intr-o tinuta “business”) si, in schimb, sunt preferate fustele maxi si salvarii, poate si pentru ca sunt mai usor de asortati si purtati deci mai usor de vandut consumatoarelor care isi doresc un look retro glam. Rochiile tunica (Emilio Pucci), cele fluide croite ca o capa (Blumarine) dar si cele care pornesc larg, de sub sani, din voal imprimat (Derek Lam) sunt alte propuneri perfecte pentru o seara fierbinte.

Accesoriile sunt si ele desprinse din paginile revistelor si garderoba fashionistelor din anii ‘70: avem sandale cu talpa ortopedica care se prind cu panglici late pe glezna, perfecte pentru zi, dar si cizme peste genunchi, din piele intoarsa la Pucci, pentru un look tineresc. La Yves Saint Laurent sandalele din piele aurie sunt inspirate din ceea ce purta Jerry Hall in noptile salbatice din Club 54. Gentile, la fel de colorate ca si vestimentatia, oscileaza ca marime intre extra small si mediu, iar o floare purtata in par sau atasata de centura in mod sigur va genera cele mai fashion invidii ale celor care au uitat ca moda nu mai este de mult o poveste despre uniforme.

Colectii reprezentative: Yves Saint Laurent, Emilio Pucci, Alberta Ferretti, Roberto Cavalli, Louis Vuitton, Marc Jacobs.

2. Form follows function

Cea mai buna demonstratie despre cum evolueaza moda a facut-o Elbaz in noua lui colectie hit pentru Lanvin. Ea debuteaza cu rochii care par compuse din jumatati ale rochiilor lui fetis, daruite cu generozitate intregului mapamond prin colectia lansata pentru H&M, dar completate cu jumatati epurate de orice detaliu, de o simplitate frapanta, total neobisnuita, daca ar fi sa ne raportam la toata istoria casei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.