Setari Cookie-uri

Tendintele in moda pentru sezonul primavara-vara 2011

Recesiunea, retrospectiva Yves Saint Laurent de la Paris, temperaturile fara precedent anuntate, dar si refuzul femeilor de a mai purta negru (reflectat in vanzari), toate acestea au jucat un rol important atunci cand designerii si-au pus pe hartie ideile pentru primavara-vara .

Privind colectia, ai senzatia ca descoperi ceea ce pana acum a fost ascuns sub faldurile si drapajele de material pretios, o baza decupata matematic, o forma simpla, riguroasa, dar mai puternica viziual decat 10 colectii couture baroce. “Important este ceea ce lipseste” spune un proverb chinez, iar ideea a fost folosita ca punct de plecare in demersul lor creativ si de Prada, Phoebe Philo sau Elspeth Gibson pentru Chloe. “Form follows function” cred si designerii de la Calvin Klein si Jil sander, iar Prada speculeaza si mai mult si lanseaza “minimalismul baroc” , o colectie in care liniile simple sunt puse in evidenta de culori puternice, imprimeuri neasteptate combinate cu dungi colorate. In afara de alb si tonurile neutre, trademark-uri ale minimalismului, culorile neon si elementele grafice dubleaza puterea propunerilor designerilor.

Asia reprezinta si ea o sursa consistenta pentru aceasta tema, cu kimonourile simplificate pana la esenta, devenind aproape imposibil de recunoscut, gulerele mao si obi-urile din piele. La randul ei vestimentatia masculina devine si ea un bun pretext pentru o colectie minimalista de o puritate rara si cu o linie desavarsita la Celine.

Accesoriile: designerii propun bratari simple, identice pentru ambele maini (simetria este o alta obsesie a sezonului), sandalele sunt perfect plate, fie prinse pe degetul mare si sutinute cu barete transparente de glezna, fie avand doar o bareta in fata. Bijuteriile, atunci cand nu lipsesc cu desavarsire, par doar urme ale propunerilor XXL din sezonul trecut (Lanvin). Centurile sunt reduse pana la un simplu snur (Calvin Klein) sau o banda perfecta din piele crem (Lanvin), iar gentile sunt geometrice ori, cel mai simplu, vin sub forma unei banale pungi din piele alba ( Jil Sander).

Colectii reprezentative: Jil Sander, Lanvin, Prada, Calvin Klein.

3. Punkissimo

Nu întamplator se spune ca designerul noului mileniu este Vivienne Westwood. Ea reprezinta exemplul perfect a ceea ce moda ar trebui sa fie, o manifestare libera a personalitatii,care nu tine seama de nici o prejudecata. In urma cu peste 40 de ani, designerul britanic a dat nastere unei mode care continua sa ne influenteze chiar si astazi: punk-ul. Elemente specifice curentului punk au existat si in sezoanelel trecute, dar inglobate in teme ca “military chic”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.