Setari Cookie-uri

Top 10: Momente fashion in filmele de la Hollywood

Industria Hollywood e o sursa mai puternica de influenta vestimentara si de stil decat o defilare de moda la Paris. Cumva ne e mai simplu sa ne identificam cu o actrita intr-o tinuta cotidiana sau de seara decat cu un fotomodel zarit pentru doua minute care dispare inapoi la garderoba. Filmele au influentat tendintele in moda, dar mai mult decat atat, au impins barierele si au inovat in materie de limite si extravaganta, masculinitate sau indecenta. Am alcatuit pentru voi un top 10 de tinute iconice din filme care ne-au eliberat si au revolutionat garderobele vremii respective.

7. Pe romaneste, the Little Black Dress - Audrey Hepburn in „Breakfast at Tiffany’s” (1961)
Imperativul oricarei garderobe este rochita neagra care sa te salveze in orice situatie. LBD a simbolizat la momentul respectiv o schimbare majora in stilul si silueta de la Hollywood. Cand Dior domina si actritele cu forme abia incapeau in rochiile de designer, a aparut Audrey – aproape fara sani, fara solduri, care nu avea nevoie de metri si metri de material pentru a fi la moda, doar de o rochita neagra (e drept, lunga pana in pamant) de la Givenchy, accesorizata cu bijuterii si o personalitate pe masura.




6. Bodysuit-ul futurist - Jane Fonda in „Barbarella” (1968)
Tinutele semnate de Paco Rabanne au fost create pentru un viitor inspirat din benzi desenate, dar serios influentat de revolutia sexuala. In colanti aproape transparenti si intr-un bodysuit din plastic, nici nu mai esti sigur de ce anume vezi cu adevarat si ce iti imaginezi singur. Vezi si tu.

5. Sutienul la vedere - Madonna in „Desperately Seeking Susan” (1985)
Inainte de acest film, sutienul era inca o piesa de lenjerie intima, pastrata cat mai ascunsa. Sutienul minuscul de la bikini era acceptat la plaja, dar nimeni nu a mai avut curajul Madonnei de a-si arata in public sutienul din dantela. Vezi aici. Iar gestul ei a fost atat de provocator si de ultra-sexy ca Madonna a avut „legiuni de admiratoare”.

4. Buline cu stil - Julia Roberts in „Pretty woman” (1990)
Insotita la cumparaturi de un bogat om de afaceri, Vivian isi descopera stilul sofisticat si gustul pentru tinutele de mare doamna. Dintre toate, esentiala este toaleta aleasa pentru meciul de polo. Rochia cu buline albe o transforma intr-o clipa pe femeia de trotuar intr-o doamna desavarsita cu palarie, geanta si manusi albe potrivite. Oricand vrei sa te reinventezi, exista o combinatie de haine prin care sa reusesti. Iar bulinele vor fi mereu in tendinte.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.