Jeansii si pantalonii bine alesi te pot face belle of the ball. La fel cum modelul nepotrivit – atat in ceea ce priveste culoarea cat si in ceea ce priveste croiala – pot fi departe de a-ti complimenta silueta.

Exista insa mici trucuri pe care noi, femeile, le invatam odata cu timpul si prin cateva investitii fericite sau total nefericite. Pentru a evita investitiile nefericite si pentru a mai scuti pierderea timpului, astazi iti prezentam 5 modele de pantaloni – jeansi sau nu – care te pot avantaja daca esti mica de statura.

1. Modelele cu talia usor ridicata creeaza un efect de alungire a siluetei. La polul opus, pantalonii cu talia joasa “taie” din centimetri.

Pantaloni maro cu talie inalta - 174,95 lei

2. Alege intotdeauna pattern-uri, tesaturi sau imprimeuri ce te fac slim, zvelta si alungesc: dungile subtiri verticale fac minuni!

Pantaloni cu dungi - 184,99 lei

3. Alege croiala dreapta sau usor conica – atunci cand vine vorba de jeans, slim sau skinny – si evita modelele evazate sau pe cele tip boyfriend, intrucat turul lasat nu e tocmai prieten cu femeile scunde.

Skinny jeans - 399,90 lei

4. Desigur, exista si texturi sau materiale ce pot flata o miniona. Alege stofele si texturile subtiri. La fel cum exista don’ts: stofele pline, pielea ecologica, satinul si catifeaua au “calitatea” de a se potrivi doar femeilor filiforme.

Pantaloni clasici - 109,90 lei

5. Am trecut de la croiala la imprimeuri, de la textura la detalii, cum puteam sa nu vorbim despre gama cromatica? Tonurile deschise la culoare, albul, bejul, nude-urile au tendinta de a adauga proportii, deci efectul e invers. Poarta deci, culori inchise.

Jeans regular - 85 lei

Extra pont: daca alegi pantaloni si bluza in acelasi ton sau foarte apropiat, ori din aceeasi textura, creezi efectul de silueta aungita. Daca optezi pentru lungime pana la glezna sau deasupra, ori ¾, contracareaza cu tocuri. Daca alegi croieli largi sau evazate, alege mereu texturi fluide, subtiri si ai grija sa fie cu talie inalta.

foto prima pagina: unsplash.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: