Sunt incredibil de talentati, de cele mai multe ori excentrici, in virtutea temperamentului lor artistic, si se bucura de recunoastere la nivel mondial. Notorietatea lor este incontestabila, surprind de fiecare data prin colectiile lor, si nu exista femeie care sa nu-si doreasca sa le poarte creatiile. Va prezentam cinci dintre cei mai buni designeri din diferite colturi ale lumii, care au reusit sa transforme numele lor intr-o marca de rasunet international.

10 cadouri de Craciun pentru prietenele tale

Christian Lacroix

Pe numele lui intreg Christian Marie Marc Lacroix, marele designer s-a nascut in orasul Arles din Franta, in data de 16 mai 1951. A studiat istoria artei la Universitatea Paul Valery si apoi si-a completat studiile despre arta la Sorbona, una dintre cele mai renumite universitati din lume. Din 1974 el este casatorit cu Francoise Rosenthiel.

Si-a inceput cariera in domeniul modei ca grafician, si a lucrat ca asistent la Hermes. A mai lucrat si ca designer si director de creatie pentru Casa Patou din Paris. In anul 1987 si-a deschis propria afacere de Haute Couture si Pret-a-porter. El avea deja un premiu “ Degetul de Aur” (Golden Thimble) primit in anul 1986, pentru colectia lui de Haute Couture, acesta reprezentand unul dintre cele mai importante premii in domeniul modei. In 1987 a primit Oscarul pentru “Cel mai bun designer strain”.

Foto: Avon

In 1989 a primit cel de-al doilea premiu “Degetul de Aur”, si in acelasi an si-a lansat prima colectie de Pret-a-Porter. In 1990 s-a lansat si pe piata parfumurilor de lux, cu renumitul “C'est la vie”. De atunci a mai lansat inca cinci parfumuri: “Christian Lacroix”, “Eau Florale”, “Bazar” si “Bazar Summer Fragrance”, toate pentru femei, si parfumul “Bazar” varianta masculina.

Intre 1989 si 1990 a pus pe picioare linia avangardista numita “Luxe”. Incepand cu 1990 a lansat o linie completa de accesorii, pantofi, genti, bijuterii si esarfe. In anul 1995 Lacroix a deschis linia BAZAR, tinereasca, funky, destinata tinutelor casual, care s-a bucurat de un imens succes. In acelasi an a lansat si o linie de mobilier si articole pentru decoratiuni interioare.

O noua colectie capsul, un concept Createur 5 D'Emotions, cu si despre ingeri
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: