Setari Cookie-uri

Designerii momentului

Sunt incredibil de talentati, de cele mai multe ori excentrici, in virtutea temperamentului lor artistic, si se bucura de recunoastere la nivel mondial. Notorietatea lor este incontestabila, surprind de fiecare data prin colectiile lor, si nu exista femeie care sa nu-si doreasca sa le poarte creatiile. Va prezentam cinci dintre cei mai buni designeri din diferite colturi ale lumii, care au reusit sa transforme numele lor intr-o marca de rasunet international.

Numeroase vedete aleg sa poarte creatiile Carolinei Herrera pentru ocazii speciale. Renee Zellweger este o admiratoare a creatiilor Herrera, acest lucru devenind evident dupa ce a optat in mai multi ani pentru tinute purtandu-i semnatura, cu ocazia decernarii premiilor Oscar, cand toate vedetele se inghesuie sa impresioneze prin tinutele alese si ochii criticilor de moda sunt atintiti asupra lor.

Carolina Herrera este apreciata atat datorita aportului ei important in lumea modei, dar si pentru contributia pe care a avut-o in felul ei in miscarea de emancipare a femeilor.

Alexander McQueen


Numit “Baiatul rau al Angliei”, Alexander McQueen s-a nascut in anul 1970. In 1986 a renuntat la scoala si s-a indreptat catre Londra, mai exact spre faimoasa strada londoneza Savile Row, un adevarat templu al croitoriei pentru barbati, unde a si invatat de altfel arta croitoriei. A lucrat, printre altii, pentru designerul japonez Koji Tatsuno si italianul Romeo Gigli.

A urmat cursuri de specializare in domeniul designului de moda la Colegiul St. Martin din Londra. Incepand cu primavara anului 1994, McQueen a reusit sa realizeze cate o colectie pentru fiecare sezon, desi nu avea resurse materiale. In anul 1996 a fost numit “Cel mai bun designer britanic al anului”, o distinctie cu adevarat importanta pentru un designer aflat abia la inceputul drumului. In acest an a fost ales de catre fabricantul Onward Kashyiama, care de atunci l-a sustinut financiar si a licentiat numele sau in Japonia.

In 1997, Bernard Arnault, detinatorul marcilor Dior, Givenchy si Lacroix, i-a facut lui McQueen o propunere pe care initial a refuzat-o, insa in urma insistentelor si pentru o suma de doua milioane de lire sterline, el a acceptat sa preia firma Givenchy. La sfarsitul anului 1999, el si-a deschis primul magazin in Londra, pentru ca in 2000 sa paraseasca brusc marca Givenchy si sa se axeze pe propria marca. In 2002 si-a deschis primul showroom american in New York.

Stilul McQueen

McQueen are un stil inedit, oarecum rebel, avand o preferinta evidenta pentru stilul funky, tineresc, modern, motiv pentru care cu greu s-ar putea incadra sub o alta marca decat cea proprie. El este cel care a introdus in lumea modei pantalonii cu talie joasa, atat de apreciati de femei. Dorinta lui este de a reusi sa-si impuna stilul unic, neobisnuit, fara restrictii.

Un articol de Lucia Ionescu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.