Setari Cookie-uri

Designerii momentului

Sunt incredibil de talentati, de cele mai multe ori excentrici, in virtutea temperamentului lor artistic, si se bucura de recunoastere la nivel mondial. Notorietatea lor este incontestabila, surprind de fiecare data prin colectiile lor, si nu exista femeie care sa nu-si doreasca sa le poarte creatiile. Va prezentam cinci dintre cei mai buni designeri din diferite colturi ale lumii, care au reusit sa transforme numele lor intr-o marca de rasunet international.

Pentru toate aceste motive Lacroix este primul designer pe care am ales sa vi-l prezentam. Iata si trasaturile esentiale ale stilului Lacroix:

Stilul Lacroix

Ceea ce confera unicitate stilului Lacroix este incredibila lui tehnica de combinare a culorilor. Mare iubitor de culori, Lacroix le asociaza intr-un mod surprinzator si nu se fereste de tonurile puternice, dimpotriva, foloseste de multe ori culori precum rosu, roz aprins, galben, portocaliu, albastru sau verde. Uneori le foloseste pe toate chiar pentru o singura tinuta, si iti trebuie un real simt estetic pentru a reusi sa combini atat de multe culori si sa fii totusi atat de rafinat si proaspat, fara a deranja catusi de putin ochiul.

Lacroix foloseste in colectiile lui foarte multe flori, palarii, coliere, zorzoane, dantele si volane, conferindu-le un tonus incredibil. Paleta generoasa de culori si extravaganta cu care le combina, insa si modul surprinzator in care suprapune o diversitate de materiale (de la blanuri, bumbac si lana pana la satin si matase), l-au impus ca un deschizator de drumuri, pana la el colectiile de moda fiind mult mai sobre, inchise, terne, cu siguranta lipsite de vitalitatea pe care o emana colectiile lui Lacroix.

Valentino


Desi s-a retras din activitate la inceputul acestui an, am ales totusi sa il includ si pe acest mare designer pentru a-i incununa indelungata activitate pe care a desfasurat-o in domeniul modei.

Valentino
este designerul care a combinat cu succes stilul Haute Couture specific parizian, cu cel italian. Deloc surprinzator, avand in vedere originea sa. Valentino Garavani s-a nascut in anul 1932 in Italia si a urmat cursuri de limba franceza, arte frumoase si design la Academia de Arte din Milano. Anul 1949 il gaseste la Paris, unde isi completeaza studiile si incepe sa lucreze in domeniul modei.

Dupa 10 ani se intoarce la Roma unde isi deschide un micut atelier. El este remarcat de catre celebritatile care vizitau Roma si primeste numele de Baiatul de Aur al modei italiene de lux. In 1962 si-a prezentat prima colectie la Palatul Pitti din Florenta, colectie ce facut istorie, fiind numita “Fara culoare” datorita dominantei tonurilor de alb, crem-sampani, bej, ocru sau nisipiu. Pentru aceasta colectie a primit premiul “Neiman Marcus”, unul dintre cele mai importante premii in domeniul modei, acest eveniment marcand de fapt incoronarea noului rege al modei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.