Setari Cookie-uri

Designerii momentului

Sunt incredibil de talentati, de cele mai multe ori excentrici, in virtutea temperamentului lor artistic, si se bucura de recunoastere la nivel mondial. Notorietatea lor este incontestabila, surprind de fiecare data prin colectiile lor, si nu exista femeie care sa nu-si doreasca sa le poarte creatiile. Va prezentam cinci dintre cei mai buni designeri din diferite colturi ale lumii, care au reusit sa transforme numele lor intr-o marca de rasunet international.

Lagerfeld a inceput sa lucreze pe partea de Haute Couture ca asistent, si a continuat ca designer liber profesionist. In aceasta postura, incepand cu anul 1964 a realizat colectii pentru Chloe pana in anul 1983. In acest an el a preluat postul de director de creatie pentru Chanel, intr-un moment in care acest nume fusese dat uitarii in domeniul modei, fiind asociat mai degraba cu parfumurile acestei marci. Intalnirea dintre acesti doi oameni remarcabili, Coco Chanel si Karl Lagerfeld, a creat senzatie inca de la prima colectie prezentata.

Din 1984 a inceput sa realizeze colectii pentru propria marca, desi a continuat sa creeze si pentru alte case celebre, folosindu-si insa semnatura. In 1986 a lansat o linie sportiva americana, o colectie bianuala cu puternice accente ale stilului american.

In anul 1987 a primit premiul “Degetul de Aur” pentru cea mai buna colectie a anului respectiv.

Lagerfeld realizeaza aproximativ douazeci de colectii pe an, ceea ce pentru altii ar putea fi obositor sau chiar imposibil, insa nu si pentru un om care afirma ca pentru el a crea este echivalent cu a respira.

Ceea ce este cu adevarat unic in stilul acestui designer, este modul in care transforma tinutele de pret-a-porter in tinute de lux, reusind sa faca din orice persoana care ii poarta hainele un adevarat star.

Carolina Herrera






Foto:
christopherpeterson.com

A lansat prima ei colectie de Pret-a-Porter in anul 1981. In 1987 a lansat o colectie de rochii pentru mirese, si in 1988 si-a lansat linia de parfumuri, extrem de apreciate. In domeniul modei s-a facut remarcata in special datorita tinutelor elegante, realizate atat pentru zi cat si pentru seara.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.