Setari Cookie-uri

Designerii momentului

Sunt incredibil de talentati, de cele mai multe ori excentrici, in virtutea temperamentului lor artistic, si se bucura de recunoastere la nivel mondial. Notorietatea lor este incontestabila, surprind de fiecare data prin colectiile lor, si nu exista femeie care sa nu-si doreasca sa le poarte creatiile. Va prezentam cinci dintre cei mai buni designeri din diferite colturi ale lumii, care au reusit sa transforme numele lor intr-o marca de rasunet international.

In 1969 a deschis prima linie de Pret-a-Porter la Milano si apoi inca una la Roma. In anii '70 a folosit pentru prima data logo-ul V pentru creatiile sale. Tot in aceasta perioada s-a asociat cu Giancarlo Giammetti, un geniu al afacerilor, datorita caruia va cunoaste extinderea si succesul la nivel mondial. In 1987 deschidea cate un lant de magazine in S.U.A si Japonia, depasind astfel granitele Europei.

In 1998 Valentino si-a vandut afacerea catre compania Holding di Partecipazioni Industriali (HdP) pentru suma de 300 de milioane de dolari, alegand sa se axeze strict pe partea de creatie.

In anul 2005 Valentino a primit premiul Superstar din cadrul „Fashion Group International Night of the Stars“ din New York, o recunoastere a meritelor sale pentru intreaga activitate.

In septembrie 2007 Valentino a socat lumea modei, anuntand ca se retrage dupa 45 de ani de activitate. El si-a luat adio printr-o colectie Haute Couture impresionanta, pe care a prezenatat-o pe 23 ianuarie la Muzeul Rodin din Paris.

Valentino are si o colectie impresionanta de doisprezece parfumuri care in general ii poarta numele, cu exceptia parfumurilor Vendetta.

Stilul Valentino

Valentino s-a remarcat in mod deosebit datorita rochiilor pe care le-a creat, reprezentand piesa lui favorita si reala emblema a stilului sau. Rochiile sale sunt romantice, tineresti, cu un design impecabil. Imprimeurile cu flori sau petale de flori l-au atras deopotriva. Valentino a reusit cu adevarat sa combine intr-un mod unic si surprinzator broderiile tipic frantuzesti cu tesaturile si glamourul italian.

Karl Lagerfeld


Nascut in Hamburg, Germania, in anul 1938, se spune despre genialul designer ca este omul care poate sa faca mai multe lucruri in acelasi timp si chiar in mai multe limbi, daca este cazul.

Foto: Wikipedia.org

In 1952 a plecat la Paris sa studieze. In 1954, dupa ce a vazut numeroase afise prin tot Parisul, a decis sa participe cu cateva schite la un concurs de design destinat tuturor categoriilor. Sase luni mai tarziu a fost anuntat ca a castigat concursul la categoria design pentru paltoane, in timp ce Yves St. Laurent castigase la acelasi concurs dar pentru linia de rochii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.