Sanatatea este cea mai pretioasa comoara pe care o avem si asupra careia trebuie sa veghem in permanenta. De aceea, este foarte important sa avem o alimentatie echilibrata si sa nu lasam sa treaca nicio zi fara sa facem putina miscare! Numai asa o sa fim in forma, aratam grozav si o sa ne sa ne simtim minunat!

O alimentatie echilibrata nu inseamna niciodata un meniu anost, dimpotriva, implica alimente diverse din toate grupele mentionate in Piramida nutritionala, incepand cu cerealele si produsele pe baza de cereale. Rasfata-te zilnic cu un meniu care sa cuprinda si fructe si legume proaspete de sezon si combina-le creativ cu cereale integrale si produse lactate. Cerealele integrale sunt o sursa excelenta de hrana gustoasa, de care te poti bucura indiferent de anotimp si de locul in care te aflii.

Cerealele integrale sunt acum recunoscute de catre expertii nutritionisti ca una din principalele surse de nutrienti, fibre, anumite vitamine si minerale, care le permit tutror sa se bucure de o viata traita sanatos.

Cerealele integrale se inscriu cu succes in categoria alimentelor de care organismul are in permanenta nevoie si care, in plus, te imbina cu un gust delicios.! La masa pe care gasim cereale integrale vom gasi intotdeauna o femeie a careia vitalitatea i se citeste pe chip.

Nutritionistii sustin ca cerealele integrale sunt esentiale intr-un plan de alimentatie zilnic. De ce? Pentru ca ele furnizeaza carbohidrati bogati in fibre, vitamine si minerale. Cerealele integrale sunt cea mai buna alegere atunci cand simti nevoia de ceva hranitor, care sa-ti prinda bine si sa-ti astampere foamea.

Pe langa valoarea lor nutritiva, cerealele integrale sunt absolut delicioase si ai o gama variata care iti permite sa alegi dupa pofta inimii. Intr-adevar, sunt unul dintre miracolele naturii – nu-i de mirare ca civilizatiile stravechi considerau cerealele integrale niste daruri de la zei!

Cerealele integrale in reglarea greutatii corporale

Cercetatorii de la Oxford Brookes University din Regatul Unit au constatat ca un consum de cereale integrale pentru micul dejun, precum Nestlé Fitness, in fiecare dimineata, timp de sase saptamani, dar si ca substitut pentru dejun in primele doua saptamani, este eficient pentru pierderea in greutate si mentinerea greutatii .

In primele doua saptamani ale studiului, subiectii au consumat cereale integrale la micul dejun si la pranz, iar in ultimele patru saptamani doar la micul dejun.

• 85% dintre subiecti au pierdut in medie 1,1 kg dupa primele doua saptamani ale studiului;
• 75% dintre subiecti au pierdut in medie 1,4 kg la finalul celor sase saptamani de studiu.

Lightowler HJ and Henry CJK (2009) An investigation of the effectiveness of ready-to-eat cereals in weight loss: comparison between single and mixed varieties. Nutrition Bulletin. 34, 1, 48-53 Available online at: http://www3.interscience.wiley.com/journal/118516588/home.

“Cerealele integrale au insa mult mai multe beneficii pentru sanatate. Consumul a cel putin trei portii de cereale integrale pe zi contribuie la reducerea riscului de diabet zaharat, obezitate, boli coronariene si anumite tipuri de cancer, asigurand si un mai bun control al greutatii corporale”, ne informeaza Conf. Dr. Gabriela Radulian.



  • Kudika

    Bărbații au pretenții doar de la femei, de la ei înșiși, niciodată

  • Maria Crisan

    SICKOTOY prezintă: KULT SESSION #1 DJ SET - o călătorie sonică...

  • Kudika

    Cătălin și Romică Țociu, eliminați de la America Express chiar...

  • Kudika

    KINOdiseea Open Air continuă până pe 3 septembrie în București

  • Kudika

    Bianca Patrichi a fost eliminată de la Survivor! Regretele...

  • Kudika

    (P)Cu lupa asupra cerealelor integrale