Nu stiu altii cum sunt, dar eu dimineata sunt in vesnica intarziere. Prefer sa mai dorm jumatate de ora decat sa ma trezesc mai devreme sau sa-mi pregatesc micul dejun si sa savurez cafeaua inainte de a incepe o zi de lucru.
5. Poate ajuta la cresterea randamentului fizic si intelectual
6. Dupa cateva zile in care micul dejun a fost realmente un chin pentru ca organismul nu era obisnuit cu mancarea la acele ore matinale, am inceput sa simt nevoia imperioasa de mancare atunci cand ma trezesc.
7. Dupa alte cateva zile in care am crezut cu tarie ca fac o greseala fiindca ‘odata ce am mancat dimineata, imi vine sa mananc toata ziua’ am constatat cu o placuta surprindere ca nu mi se mai face foame atat de des.
8. Societatea moderna, aflata sub semnul vitezei, determina de cele mai multe ori reducerea importantei pe care o acordam unei alimentatii sanatoase. Pentru asigurarea unei alimentatii echilibrate se recomanda distribuirea aportului de energie in 3 mese principale, la care se pot asocia si 2-3 gustari. Dintre acestea, micul dejun este cea mai importanta masa, intrucat trebuie sa asigure cel putin un sfert din caloriile necesare zilnic pentru buna functionare a organismului.
9. Micul dejun te umple cu energie pentru intreaga zi. Starile de astenie, migrenele, starile de greata sau durerile cauzate de tulburari ale tractului digestiv pot fi lesne inlaturate datorita introducerii in alimentatie a ‘banalului’ mic dejun.
Impactul omiterii micului dejun:
• mai putini nutrienti esentiali si fibre
• un control mai mic asupra apetitului
• un indice de masa corporala mai mare
• abilitati cognitive reduse