De ce sunt cerealele integrale bune pentru organismul uman? De ce am opta pentru un mic dejun cu cereale in defavoare unui ‘breakfast’ American savuros, compus din carnaciori, sunculita, oua ochiuri samd? Pentru ca ultima optiune este evident nociva pentru organismul nostru, in vreme ce al prima varianta este o adevarata binecuvantare ce contribuie la mentinerea unei diete echilibrate. Motivele sunt multiple si le vom detalia in randurile ce urmeaza.

Magneziu – acest mineral se gaseste in painea din cereale integrale – inclusiv grau integral, porumb, secara – si in orezul integral.

Vitaminele din grupa B – orezul si graul sunt excelente surse al acestei grupe de vitamine.
Fibre – cerealele integrale sunt alimente bogate in fibre, ceea ce inseamna ca produc o senzatie de satietate precoce. Asadar, bucura-te de alimente bogate in fibre, cum sunt graul, secara si faina de ovaz integrale.

Calciul – este important de stiut ca un bol de cereale integrale cu lapte asigura aproximativ o treime din necesarul zilnic de calciu al organismului.

Fier – tine cont de faptul ca o portie de 30 g de cereale integrale asigura 25% din Doza Zilnica Recomandata de fier.

Si nu uita ca majoritatea cerealelor integrale au un continut redus de grasimi. Studiile confirma ca, mancand cel putin trei portii de cereale integrale pe zi, beneficiezi de o serie de avantaje pentru organismul tau printre care si o greutate optima.

10 motive pro-cereale la micul dejun

1. Pentru ca sunt delicioase

2. Pentru ca se prepara foarte repede

3. Pentru ca regleaza digestia

4. Deoarece constituie o sursa importanta de nutrienti esentiali (fibre, vitamine, minerale) si pot fi consumate, de asemenea, la oricare dintre gustari.

5. Cerealele integrale sunt alimente de baza intr-o alimentatie echilibrata, deoarece prin intermediul lor se asigura o serie de nutrienti esentiali in alimentatia zilnica a tuturor persoanelor, indiferent de varsta.

6. Cerealele integrale Nestlé pastreaza tot ce a creat Natura si iti ofera un plus de vitamine (C, B1, B2, B6, B12) si minerale (Calciu si Fier).

7. Pentru intocmirea unei diete echilibrate care sa asigure respectarea tuturor principiilor nutritive in cantitati optime, nutritionistii au creat “piramida alimentatiei”. Fiecare grupa de alimente reprezinta cate o treapta a piramidei si totodata ponderea in care acestea trebuie sa se regaseasca intr-o alimentatie echilibrata. Grupa cerealelor (cereale integrale, paine, orez, paste fainoase) reprezinta baza piramidei alimentatiei si se recomanda a fi consumate din belsug (minim 3 portii/zi).

8. E simplu si delicios sa iti incepi ziua cu cereale integrale! Recomandarea nutritionistilor privind consumul de cereale integrale vizeaza 3 portii pe zi, ca sa fii sigura ca ii oferi organismului tau elementele nutritive esentiale care sa te mentina in forma intreaga zi.






  • Kudika

    BEE SUN SAFE - Fii fără grijă sub soare!

  • Kudika

    Black Friday 2023: Reduceri la Vegis.ro, Complice, Floria, Niavis,...

  • Kudika

    Piper roz pentru mai multă fermitate

  • Kudika

    System Professional lansează gama LuxeBlond

  • Kudika

    Cum se menține Raluka în formă, după ce a renunțat la carne și la...

  • Kudika

    (P)Micul dejun: misiune imposibila?