Comunicat de presa

Tetra Pak, lider in industria procesarii si ambalarii alimentelor, a relansat campania Da, lapte! prin care sunt comunicate principalele beneficii ale consumului de lapte asupra sanatatii fiecaruia dintre noi.

"In editia din acest an a campaniei “Da, lapte!” ne reamintim ca acest aliment complet face parte in mod natural din viata noastra, de la cea mai frageda varsta si este unul dintre alimentele esentiale ale unei alimentatii echilibrate si unui stil de viata sanatos. Din pacate, in Romania ne-am pierdut obiceiul de a bea lapte in fiecare zi si consumam de aproximativ de doua ori mai putin decat in tarile din Europa Occidentala, situandu-ne printre ultimele 3 tari din Europa in privinta consumului de lapte pe locuitor. Am relansat aceasta campanie pentru a redescoperi beneficiile laptelui, dar si noi modalitati in care il putem consuma, care pot deveni noi ocazii de rasfat", declara Cristina Dumitru, Communication and Environment Manager Tetra Pak Romania si Moldova.

Despre lapte si beneficiile lui

Laptele este un aliment complet deoarece contine aproximativ toate componentele esentiale: apa (87%), proteine (minim 3%), lipide, carbohidrati, micro si macroelemente (precum calciu, fosfor, potasiu), bacterii lactice, vitamine (A, D, E, K, B2, B3, B6 si B12).

“Laptele este unul dintre rarele alimente, daca nu singurul, in care sa fie prezente toate elementele nutritive de baza, in proportii optime si cu biodisponibilitate crescuta, putand fi eficient utilizate de organism. Daca ar avea si fibre, l-am putea numi ALIMENTUL IDEAL, pentru ca am putea trai consumand doar lapte si produse lactate. Dar nimeni nu e perfect... Corpul unui adult contine peste 1kg de calciu, 98% din el fiind depozitat in oase de unde se reinnoieste continuu, acest mineral fiind folosit ca agent de neutralizare al tuturor produsilor acizi rezultati din metabolism. Zilnic se consuma 1g de calciu, pierdere care trebuie acoperita prin alimentatie. Nutritionistii au stabilit ca o “portie” de calciu “valoreaza” 300mg, in concluzie avem nevoie zilnic de 3 portii de calciu, adica aproape 1 gram. Si din ce sa luam mai bine calciu daca nu din lapte!”, declara dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: