Setari Cookie-uri

Da, lapte!

Tetra Pak a relansat campania Da, lapte!, care ne reaminteste beneficiile consumului de lapte

"In editia din acest an a campaniei “Da, lapte!” ne reamintim ca acest aliment complet face parte in mod natural din viata noastra, de la cea mai frageda varsta si este unul dintre alimentele esentiale ale unei alimentatii echilibrate si unui stil de viata sanatos. Din pacate, in Romania ne-am pierdut obiceiul de a bea lapte in fiecare zi si consumam de aproximativ de doua ori mai putin decat in tarile din Europa Occidentala, situandu-ne printre ultimele 3 tari din Europa in privinta consumului de lapte pe locuitor. Am relansat aceasta campanie pentru a redescoperi beneficiile laptelui, dar si noi modalitati in care il putem consuma, care pot deveni noi ocazii de rasfat", declara Cristina Dumitru, Communication and Environment Manager Tetra Pak Romania si Moldova.

Despre lapte si beneficiile lui

Laptele este un aliment complet deoarece contine aproximativ toate componentele esentiale: apa (87%), proteine (minim 3%), lipide, carbohidrati, micro si macroelemente (precum calciu, fosfor, potasiu), bacterii lactice, vitamine (A, D, E, K, B2, B3, B6 si B12).

Citește și:

“Laptele este unul dintre rarele alimente, daca nu singurul, in care sa fie prezente toate elementele nutritive de baza, in proportii optime si cu biodisponibilitate crescuta, putand fi eficient utilizate de organism. Daca ar avea si fibre, l-am putea numi ALIMENTUL IDEAL, pentru ca am putea trai consumand doar lapte si produse lactate. Dar nimeni nu e perfect... Corpul unui adult contine peste 1kg de calciu, 98% din el fiind depozitat in oase de unde se reinnoieste continuu, acest mineral fiind folosit ca agent de neutralizare al tuturor produsilor acizi rezultati din metabolism. Zilnic se consuma 1g de calciu, pierdere care trebuie acoperita prin alimentatie. Nutritionistii au stabilit ca o “portie” de calciu “valoreaza” 300mg, in concluzie avem nevoie zilnic de 3 portii de calciu, adica aproape 1 gram. Si din ce sa luam mai bine calciu daca nu din lapte!”, declara dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice.

Citește și:

Laptele contine noua nutrienti esentiali care il transforma intr-unul dintre cele mai importante alimente pentru noi. 250 ml de lapte in fiecare zi reprezinta o sursa excelenta de calciu, proteine, fosfor, circa 25% din necesarul zilnic de vitamina D si alti nutrienti de baza. Un pahar de lapte iti aduce in organism 30% din valoarea zilnica necesara de calciu, un mineral care ajuta la construirea si mentinerea structurii oaselor si dintilor si care joaca un rol important in buna functionare a structurilor nervoase si in contractiile musculare. In plus, proteinele din lapte au o calitate superioara, ceea ce inseamna ca laptele contine toti aminoacizii esentiali functionarii normale a organismului”, dr. Serban Damian, nutritionist sportiv acreditat CIO, Centrul de nutritie Superfit”

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.