Setari Cookie-uri

Depresia si insomnia se vindeca la psihiatru

Somnul tulburat, de proasta calitate, putin, mult sau fragmentat e printre cele mai suparatoare cauze ale unor boli ascunse.

Nu evita psihiatrul, pentru ca iti eviti propria stare de bine

Somnul si depresia, asadar, comporta intre ele, metaforic vorbind, o relatie incestuoasa. Fiice ale aceleiasi tulburari primare de reglare a marilor ritmuri, insomnia si dispozitia alterata concura in cresterea nivelului de hormon de stres circulant, secretie si metabolism alterat al monoaminelor, status pro-inflamator si metabolism modificat al glucozei si rezistenta crescuta la insulina in tesuturi, spune medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

Tratamentul somnului, farmacologic sau psihoterapic este obligatoriu sa fie facut precoce in depresia majora. Medicul are nevoie sa integreze in practica lui un bun diagnostic diferential al tulburarii de somn.

Nu intotdeauna depresivul nu doarme bine pentru ca este depresiv, uneori este depresiv pentru ca nu doarme bine. Pe de alta parte, simpla hipnoterapie nu este suficienta pentru derularea unui bun plan de tratament in depresia majora.

Citește și:

Asadar, este foarte important sa aflam cauza insomniei si apoi cu ajutorul medicului specialist sa o si tratam. Lasata in voia sortii ea ne poate afecta grav organismul, viata si poate afecta chiar si persoanele care ne inconjoara.

SURSA FOTO prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.