Setari Cookie-uri

Depresia si insomnia se vindeca la psihiatru

Somnul tulburat, de proasta calitate, putin, mult sau fragmentat e printre cele mai suparatoare cauze ale unor boli ascunse.

Mai mult, somnul alterat a fost asociat cu varsta mijlocie a pacientului, cu afectiunile cardiace, cu ulcerul, cu alergiile, cu astmul si doar marginal cu boala depresiva majora.

Greutatea corporala si produsele pe care le consumam, mai ales alcoolul si tigarile ne provoaca insomnie. Acestea ne influenteaza buna functionare a intregului organism si uneori ne conduc cu pasi rapizi spre medic.

Mediul social, un alt factor perturbator al somnului. Depresia la mama si insomnia materna se poate corela cu un mediu mai slab de socializare. Insomnia mamei se asociaza si cu un grad mai mare de haos, niveluri mai mari de neglijare a copilului, mai putina fericire si mai putina stimulare a copilului.”

Parintii nedormiti si deprimati genereazain jurul lor un mediu impropriu pentru copil. La randul lui va creste si se va transforma intr-un adult cu probleme de adaptare, predispus la consum de substante in adolescentasi, apoi, la tulburari de somn si dispozitii depresive.

Citește și:

Neglijarea emotionala, abuzul fizic si psihologic au fost si ele asociate cu insomnia. Mai mult, acestea sunt asociate si cu simptome de depresie si anxietate.

Toti acesti factori ne arata foarte clar ca insomnia nu este o problema de neglijat. Iar solutia este cat se poate de simpla, psihiatrul.

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.