Depresia si insomnia se vindeca la psihiatru

Depresia si insomnia se vindeca la psihiatru

Somnul tulburat, de proasta calitate, putin, mult sau fragmentat e printre cele mai suparatoare cauze ale unor boli ascunse.

COMUNICAT DE PRESA

Nu exista in pshiatrie adevar mai popular decat acela ca butada ”corp sanatos, minte sanatoasa” se refera in mare parte la ”somn sanatos, minte sanatoasa”.

Topul elementelor care conduc catre un somn de proasta calitate

De cele mai multe ori insomnia este tratata cu mare indiferenta de majoritatea oamenilor care sufera de aceasta afectiune.

Medicii coreleaza insomnia cu fel si fel de afectiuni, tocmai de aceea este foarte important sa vedem ce stain spatele noptilor nedormite.

Nu este o rusine sa mergi la un psihiatru si sa ii explici starile de nesomn si daunele pe care acestea le provoaca asupra organismului tau. Cu atat mai mult cu cat tulburarile de somn pot sa aiba in spate si afectiuni severe, printre care si depresia.

Ca sa intelegem mai bine elementele care ne disturba somnul vom aduce in discutie un studiu de gen, realizat de Fernandez-Mendoza in statul Pennsylvania. Autorii au aratat ca aproximativ 1 din 5 subiecti are un somn slab calitativ sau sufera de insomnie.

Pacientii cu somn prost calitativ erau semnificativ mai grasi, fumau in medie mai multe tigari, consumau mai mult alcool, comparativ cu cei al caror somn era normal. Ulcerul si boala depresiva erau in mod principal asociate cu tulburarea somnului, ca de altfel si apneea de somn moderata sau severa.

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2012
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri