Setari Cookie-uri

5 Tipuri de faina bio, excelente in curele de slabire

Fara alimente procesate! Cam asa suna sfatul unui medic nutritionist care-ti va spune ca preparatele din faina alba procesata nu sunt deloc sanatoase. Tocmai de aceea este bine sa alegi faina integrala bio, cu valori nutritionale mult mai mari, din cereale care nu au suferit o procesare ampla. Astfel vei fi mult mai sanatos si nu in ultimul rand vei scapa de kilogramele in plus.

Faina bio integrala de Spelta

Faina integrala obtinuta din grau spelta, cultivat in mediu ecologic este ideala in curele de slabire. Graul spelta este recunoscut pentru continutul ridicat de proteine si de aminoacizi. 100 sau 150 de grame de paine de grau spelta poate asigura oricui necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale. Peste toate, o astfel de faina, consumata in cantitati reduse ofera senzatia de satietate.

Faina integrala de orez

Faina de orez este ideala in curele de slabire, asadar nu o ocoli atunci cand o gasesti pe rafturile magazinelor cu produse alimentare bio. Este excelenta in prepararea unor produse de patiserie, precum si pentru prepararea painii. Poate preveni numeroase afectiuni ca enterocolita si este un ingredient foarte bun de pus in laptele pentru cei mici.

Faina integrala de soia cruda

Citește și:

Iata o faina foarte bogata in proteine, contine acizi grasi nesaturati si vitaminele A, B2, B5, B6, vitamina C, D, E, precum si foarte multe minerale. Cel mai important este ca aceasta faina sa fie preparata din soia cruda, astfel incat sa isi pastreze proprietatile. Cine o alege va scapa foarte usor de kilogramele in plus.
Faina neagra din grau ecologica

Este faina ideala pentru prepararea painii sanatoase, dar si pentru diferite prajituri de casa. Contine beta caroten, precum si vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E, aminoacizi, acizi grasi, carbohidrati, minerale ca sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan sau fier. Este o faina care poate preveni nenumarate afectiuni, nu ingrasa si poate fi folosita chiar la ingrijirea tenului prin diferite masti la care adaugi iaurt sau miere si lapte.

Mai multe detalii despre faina din grau integrala bio pe www.ecotrend.ro

Madalina Racorean

Citește și:

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.