Setari Cookie-uri

5 Tipuri de faina bio, excelente in curele de slabire

Fara alimente procesate! Cam asa suna sfatul unui medic nutritionist care-ti va spune ca preparatele din faina alba procesata nu sunt deloc sanatoase. Tocmai de aceea este bine sa alegi faina integrala bio, cu valori nutritionale mult mai mari, din cereale care nu au suferit o procesare ampla. Astfel vei fi mult mai sanatos si nu in ultimul rand vei scapa de kilogramele in plus.

Pentru ca este foarte bogata in fibre, faina integrala bio a fost desemnata de nutritionisti unul dintre cele mai bune alimente pentru curele de slabire cu efect garantat. Consumul acestor fibre alimentare ajuta la accelerarea ratei metabolice, asadar poate mentine greutatea sub control.

Contine foarte mult magneziu, astfel incat poate fi prevenit diabetul de tip 2, bolile de inima sau atenuarea unor afectiuni precum osteoporoza, cancerul de colon sau Alzheimer.

5 tipuri de faina integrala pe care le poti gasi in magazinele bio din Romania

Faina bio integrala de secara

Faina de secara este obtinuta din boabele de secara. Este apreciata de cei care o consuma pentru ca are in compozitie mult fier, fluor, sodiu, potasiu, calciu si iod. Dintre cereale, secara are cea mai mare concentratie de lizina.

S-a demostrat ca atunci cand consumam secara, pot fi prevenite boli ca ateroscleroza, anemia, constipatia, afectiunile pulmonare sau a celor ganglionare. Contine saruri minerale, calciu, magneziu, potasiu, dar si foarte multe proteine. Nutritionistii ne mai spun ca painea de seacara, atat coapta, cat si sub forma de coca poate fi in acelasi timp un laxativ foarte bun si poate preveni maladiile vasculare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.