Setari Cookie-uri

9 beneficii extraordinare ale sarutului

Sarutul face parte din viata noastra de zi cu zi, insa ii acordam atentia necesara? Haideti sa descoperim impreuna noua beneficii miraculoase ale sale!

Sursa Foto: Shutterstock.com

4. Sarutul creste imunitatea organismului.

La nivel biologic, atunci cand saruti o persoana, de fapt faci schimb de saliva cu aceasta, iar in momentul cu pricina, anumite bacterii partund in cavitatea ta bucala. Acest fapt forteaza organismul tau sa produca anticorpi in scopul de a preveni orice imbolnavire. Putem asadar sa comparam sarutul cu un vaccin. Unul placut, desigur.

5. Sarutul are efect de calmant.

Sarutul, beneficiile Sarutului: muschi faciali, calorii, imunitate, calmant, inima, dinti, stres, legatura emotionalaAtunci cand saruti persoana iubita, corpul tau prduce numeroase substante chimice. Important de retinut este ca toate aceste substante chimice sunt legate de sentimentul de euforie. In timp ce saruti pe cineva, nivelul de oxitocina din organism creste semnificativ, actionand ca un calmant asupra ta. La fel, chimicalele bunei-dispozitii, endorfinele, sunt si ele secretate intr-un numar mai mare. In plus, atunci cand, in timpul sarutului, se face schimb de saliva, creste si nivelul dopaminei ce creeaza sentimentul de legatura romantica.

Citește și:

Mai multe beneficii poti sa afli citind continuarea articolului pe Garbo.ro

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.