Setari Cookie-uri

In retete sa ne batem sau prin paturi sa ne tavalim?

Mananca, roaga-te, insala: Dragostea trece prin stomac si dauneaza grav sanatatii

Ca-n filmele cu spioni, m-am hotarat sa ma tin dupa coada lui intr-o seara cand trebuia sa prinda “un zbor de noapte spre bulgari”. Cand colo, ce sa vezi! Iubitul meu a facut o escala doua semafoare mai tarziu si a stat in check-in toata noapte. L-am asteptat in fata blocului, dosita in masina o noapte intreaga. A doua zi de dimineata, iese la brat cu o doamna bine facuta, mai bine o sareai decat s-o ocolesti.

Ca doi porumbei, ma rog, ea ca o gasca indopata se duc agale catre piata, pupandu-se de zor, tinandu-se de mana. Am vazut rosu ca bulionu’ in fata ochilor si-am crezut ca fac moarte de om. Dar am rabdat strangadn din dinti si i-am asteptat sa se intoarca. Au venit oamenii de la piata incarcati de cumparaturi si-au urcat in scara blocului.

Am asteptat pana cand un vecin binevoitor m-a lasat sa intru in scara si am luat-o ca vulpoiu’, dupa miros. La a treia incercare, imi deschide si cumatra vulpe.

Citește și:

Nici buna ziua, nici negru ti-e cerul gurii, ma pun pe urlat, mama ei de matracuca, mama lui de porc ordinar! Am facut un circ de m-a tras femeia in casa, jenata fiind ca ies vecinii pe scara.

In apartament, Sandu al meu, echipat doar in desuuri: maiou albi, chiloti albi (cumparati de mine), sosete negre. Imaginea perfecta a unei vieti domestice traita in tihna. M-a luat cu lesin, pe el l-a luat de la ficat si ne trateaza amanta pe mine cu-n pahar de apa cu zahar si pe el cu pastile de digestie usoara.
Mi-au venit mintile in cap si m-am uitat imprejur.

Casa era mobilata cu mostenirea de familie din partea vreunei bunici, care venise probabil cu mileurile si bibelourile la pachet. In jur plutea un miros de ceapa calita si un iz delicat de vanilie.

Printe sughituri si suspine, l-am intrebat cu ce i-am gresit si ce nu i-am dat, in afara de mamaliga. Jenat de toata situatia, el se scarpina a mirare dupa ureche si-mi spune ca el m-a iubit dar un barbat traieste si cu altceva in stomac in afara de fluturi.

Citește și:

Lui ii trebuie o femeie serioasa care sa-l calce si sa-l spele, nu una care sta zi-lumina pe la birou si mananca peste din conserva. Miloasa din fire, inainte sa ma dea pe usa afara, tanti imi pune in brate un pachet si-apoi imi face branci.

Am ajuns acasa ca vai de mine, am bocit tot drumul de se uita lumea dupa mine ca dupa urs. I-am aruncat toate lucrurile in saci de rafie s ii-am scos pe palier, cum i-o fi ciubucu’! Le gaseste sau ba, tot una!

In tot apartamentul meu se raspandeste acelasi miros delicat de vanilie si mi-am sfredelit mintea ceva timp pana cand mi-am dat seama de unde vine. Grijulie, femeia care mi-a suflat barbatul cu sufleu de conopida mi-a dat o bucata de prajitura ca doar imi scazuse glicemia si nu voia sa ma aiba pe constiinta.

Am mancat-o cu lacrimile innodate in barba si cu cat imi placea mai mult, cu atat mai bagam o portie de plans. Aripa de inger rupta din Rai, roua diminetii, soare curat si aur galben, asa era prajitura cu crema de vanilie. Pansament pentru suflet si alta, nimic!

Citește și:

O sa invat sa gatesc dar pentru mine! Sa mai invarta si barbatii la cratita ca nu le pica rangul.

foto prima pagina shutterstock femeie cu manusa de bucatarie

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.