Setari Cookie-uri

Ohm-sexual: Cum iti imbunatateste yoga viata sexuala?

Top 3 pozitii sexuale inspirate din yoga

Yoga nu este doar o excelenta metoda de relaxare, ci si una dintre cele mai bune modalitati pentru a avea o conditie fizica de invidiat. In esenta si fara sa ne impiedicam de prea multe definitii, yoga are darul de a conecta si armoniza mintea cu trupul.

In definitv, si sexul conecteaza si armonizeaza nu doar mintea cu trupul, ci si pe cei doi parteneri. Prin urmare, nu gresim daca impletim aceasta forma de exercitiu si meditatie cu sexualitatea.

Si una, si cealalta necesita o cunoastere buna a trupului, o minte libera si o atitudine deschisa, pregatita. In acelasi timp, au efecte similare asupra corpului. Prin urmare, iata care sunt cele mai mari beneficii pe care yoga le poate aduce in viata sexuala.

1. Creste rezistenta

Prin ajutorul acestui tip de exercitiu fizic, asa cum spuneam si mai sus, ajungem sa ne cunoastem foarte bine corpurile si sa ne intarim rezistenta la efort. Mai mult de atat, ne va invata sa avem rabdare cu corpurile noastre si sa nu ne grabim catre un final pe care,uneori, il putem rata.

Citește și:

Mai mult de atat, pe masura ce muschii sunt intariti prin yoga, durata partidei de sex poate creste, precum si numarul de „bisuri”. In plus, micile crampe si spasme musculare care pot omori cheful oricui vor disparea.

foto shutterstock yoga in doi

2. Mareste flexibilitatea

Unul dintre motivele pentru care oamenii se apuca de yoga este ca devin mult mai flexibili. Desigur, acesta nu este unica motivatie pentru practicarea unor astfel de exercitii insa toti trebuie sa recunoastem ca sexul poate fi mult mai bun cu o persoana flexibila.

Nu e nevoie sa ne apucam de contorsionism insa in momentul in care trupul este mai elastic, unghiul de penetrare se schimba si altfel se deschid porti catre noi si noi senzatii.

3. Relaxare

In mod evident, atunci cand esti incordat, grabit si stresat, sexul parca nu mai e la fel de satisfacator. De aceea, unul dintre marile avantaje ale yoga este destinderea si relaxarea trupului si, in acest fel, experientele sexuale vor fi mult imbunatatite.

Citește și:

Acum ca am trecut in revista o parte dintre beneficiile practicarii acestui tip de exercitiu si felurile in care poate imbunatati viata sexuala, iata cateva pozitii care nu doar ca vor intari musculatura si vor deschide larg chakrele, ci pot servi –cel putin unele dintre ele – ca pozitii de sex.

De retinut este ca, inainte de executarea oricari posturi de yoga, muschii trebuie incalziti foarte bine pentru a evita febra musculara sau chiar rupturile.

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.