Setari Cookie-uri

Invata sa aplici corect fondul de ten

Ce trebuie sa stii cand folosesti fondul de ten.

Fondul de ten are un rol definitoriu in privinta machiajului. A devenit indispensabil chiar si in machiajul de zi, deoarece confera cu usurinta un aspect natural fetei, fara sa incarce.

Ofera stralucire, uniformizeaza aspectul pielii si acopera foarte bine imperfectiunile. Este un produs important folosit zi de zi, dar trebuie utilizat in mod corespunzator pentru a beneficia de efectul scontat. Daca nu este aplicat corect, fondul de ten poate sa compromita intregul machiaj. Uite cateva reguli esentiale de care trebuie sa tii cont de fiecare data cand il folosesti:

1. Curata

Inainte sa aplici fondul de ten chipul tau trebuie sa fie perfect curatat. Demachiaza-te si indeparteaza orice urma de impuritati cu o lotiune tonica, apoi aplica o crema hidratanta. Lasa produsul cateva minute sa intre in piele, apoi aplica fondul de ten.

Citește și:

2. Intinde foarte bine

Scopul fondului de ten este sa creeze un strat fin si protector, aproape insesizabil pe suprafata pielii. Ca sa obtii acest efect trebuie sa il intinzi foarte bine, astfel incat sa nu se formeze acumulari inestetice, de obicei evidente pe zonele ridate sau in ridurile de expresie cum ar fi spre exemplu colturile gurii.

Lumina este foarte importanta; ea te poate ajuta sa realizezi un machiaj corect. In mod special ziua, foloseste o sursa naturala si evita neonul din baie. Pentru un aspect placut, cat mai natural utilizeaza un buretel special, umezit inainte sau o pensula. Nu este gresit sa aplici fondul de ten chiar cu degetele. Incepe din zona T (nas, barbie, frunte) apoi continua inspre pometi, gat si decolteu. Intinde produsul cu miscari ample, de jos in sus.

3. Finiseaza aspectul cu pudra

Un strat de pudra pulbere este necesar pentru a fixa un machiaj bine realizat. Indeparteaza excesul de stralucire al fetei si confera un plus de rezistenta fondului de ten. Inmoaie o pensula rotunda in pudra, indeparteaza excesul si apoi aplic-o din centrul fetei catre exterior prin miscari de tapotare.

Citește și:

Sfat Alex Abagiu:

O baza de machiaj buna te va salva de retusurile repetate pe parcursul zilei. Orice miscare de intindere cu pensula de pudra poate destabilize baza precedent aplicata. Miscarile de tapotare sunt cheia succesului. Verificarea este simpla; atata timp cat fondul de ten nu se imprima pe varful pensulei si acesta nu capata un aspect incarcat insemna ca faci lucrurile cum trebuie.

sursa foto prima pagina: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.