Setari Cookie-uri

Machiajul 40+

Machiaj special, cu efect de intinerire asupra tenului.

Odata cu trecerea timpului tenul sufera diverse transformari. Pielea fetei ajunge sa-si piarda din elasticitate si ritualul de ingrijire trebuie sa se schimbe. Tenul are nevoie de o hidratare mai puternica si machiajul trebuie sa fie neted si natural, astfel incat sa nu sublinieze imbatranirea pielii. Iata cateva trucuri esentiale, menite sa intinereasca vizual chipul matur:

Foloseste o baza de machiaj

O baza consistenta asigura persistenta machiajului dar are si un rol protector pentru fata. Netezeste pielea si o pregateste pentru celelalte produse de make-up. Opteaza pentru o baza de machiaj cu efect de lifting, care se absoarbe usor si corecteaza petele inestetice. Fondul de ten trebuie sa fie fluid, iluminator, mai deschis decat nuanta fetei cu o jumatate de ton. Se aplica in strat subtire cu un buretel prin miscari ascendente.

Citește și:

Evita fondul de ten cu textura pudrata sau particule stralucitoare, deoarece nu va face decat sa accentueze ridurile. Indeparteaza excesul cu un burete umezit, avand grija sa estompezi zonele uscate ale fetei prea accentuate. Pudra poate fi evitata in machiajul de zi, deoarece pune in evidenta ridurile. Seara, poate fi folosita in zona T pentru a reduce stralucirea.

Alege farduri mate

Deseneaza conturul pleopelor cu ajutorul fardurilor. Formeaza umbre cu farduri mate in nuante inchise si renunta la dermatograf. Conturul cu un creion negru accetueaza cearcanele si inaspreste expresia fetei. Bej, roz pastel sau nude sunt nuante care se potrivesc atat ziua, cat si seara pentru un machiaj de efect. Evita culorile stridente si sidefate care se pot strange in cutele pleoapei, oferind o imagine inestetica. Sprancenele se contureaza discret, urmand linia naturala de crestere. Finiseaza aspectul privirii cu un strat de rimel.

Citește și:

Evidentiaza pometii cu un blush intr-o nuanta calda de roz care sa nu creeze un contrast prea mare. Fardul de obraz trebuie sa fie in armonie cu restul machiajului, pentru a conferi un aspect proaspat si natural tenului. Se aplica in varful pometilor pierdut, astfel incat sa defineasca o infatisare fresh.
Pentru machiajul buzelor este indicat un ruj intr-o culoare neutra, puternic hidratant cu o textura fluida. Evita nuantele prea inchise ori sidefate care subliniaza ridurile fine.

machiaj pentru ten matur sursa foto interior si prima pagina: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.