Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru un bronz sanatos de durata

Bronzul este un accesoriu la moda in timpul verii. Afla ce trebuie sa faci ca sa obtii un ten aramiu, stralucitor cand stai la plaja. In plus, descopera pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a-i pastra aspectul stralucitor cat mai mult timp:


Un bronz intens, uniform si sanatos se obtine cu atentie si rabdare. In primele zile de plaja pielea se va inrosi daca nu este ingrijita corespunzator, asadar crema cu factor de protectie este obligatorie. Pentru inceput alege un SPF mai mare; pe masura ce pielea ta se va inchide la culoare poti opta pentru o protectie mai scazuta. Daca esti foarte sensbila sau ai pielea alba risti sa te trezesti cu o arsura de toata frumusetea daca te aventurezi sub razele soarelui fara o lotiune de plaja potrivita.

Majoritatea cremelor cu factor de protectie solara au si un efect hidratant asupra pielii. Contin ingrediente nutritive si vitamine cu rol de a stimula regenerarea tesuturilor. Asadar, pe langa stralucire si protectie te vei bucura si de o piele matasoasa, placuta la atingere. In plus, vei tine si ridurile la distanta si vei avea un chip radiant.

2. Respecta intervalul orar potrivit

Nu te incapatana sa obtii un bronz perfect din prima zi de plaja. Daca o sa te expui exagerat, pielea ta se poate arde si in cel mai scurt timp se va coji. De asemenea, nu uita ca intre 12-16 soarele este foarte puternic si daunator. Cel mai sanatos ar fi sa faci plaja de la primele ore ale diminetii si dupa ora 17 altfel te poti trezi in cel mai scurt timp cu insolatii sau reactii alergice. Nu in ultimul rand, cancerul de piele este o alta afectine grava favorizata de expunerea prelungita la soare.

Bronzul obtinut in timpul radiatiilor solare extrem de puternice nu este sanatos si nici nu va dura foarte mult. Odata ce pielea s-a inrosit si ustura trebuie evitat contactul cu soarele cel putin 4-5 zile.

3. Plimba-te pentru un bronz uniform

Chipul are zone cu texturi diferite, care se bronzeaza mai greu de aceea trebuie sa reimprospatezi crema de plaja. Nasul sau zona de sub ochi are nevoie de o atentie speciala. Nu este rau sa iti schimbi pozita la fiecare 20-30 de minute atunci cand stai la plaja sau sa te plimbi ori sa joci volei. Nu in ultimul rand, seara fa un dus caldut si nu uita sa aplici o lotiune dupa plaja menita sa regenereze celulele, calmand pielea expusa radiatiilor solare. Pe langa cremele protectoare un ten sanatos bronzat are nevoie de lichide, asadar in timpul expunerii solare nu uita sa bei foarte multa apa.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.