Stresul este o componenta necesara vietii. Fara un grad de provocare, de imbold, de incitare la actiune, viata ar stagna. Stresul devine insa o problema cand este continuu si de intensitate mare, sau cand declanseaza reactii fizice intense, persistente.

Cum afecteaza stresul diverse organe si sisteme? Poate cauza probleme mentale si emotionale, anxietate, depresie, tulburari de ritm cardiac, crize anginoase, tensiune musculara dureroasa, gastrita, ulcer gastric sau duodenal, colita ulcerativa si colon iritabil, infertilitate, tulburari menstruale sau chiar lipsa ciclului menstrual la femei, impotenta la barbati si altele.

Efectele ne sunt semnalate de catre asa-zisii „hormoni ai fericirii”: serotonina, noradrenalina si dopamina.
Serotonina, numita si „ceasul organismului” este cea care este responsabila de calitatea somnului si de armonia ciclurilor veghe –somn. Primul semnal de alarma al instalarii unor efecte legate de stres, este in general lipsa unui somn odihnitor. Adormim greu, avem un somn agitat, ne trezim cu foarte mare greutate si uneori mai epuizati decat inainte de a ne fi culcat. Acest lucru, genereaza dupa un timp o stare de anxietate. Noradrenalina stabileste nivelul energiei disponibile corpului la un moment dat si datorita caruia ne simtim plini de energie. In situatii generatoare de stres, creste concentratia de adrenalina in sange, iar cantitatea de noradrenalina scade (ne simtim obositi, epuizati, fara vitalitate).

Dopamina regleaza pragul rezistentei la durere si controleaza centrul placerii din creier. In conditii de stres,cantitatea de dopamina din creier scade sub limita normala, crescand sensibilitatea la durere si facand ca activitatile care alta data ne faceau placere, acum sa ne fie indiferente.

Prima optiune in aceste situatii este bine sa fie o terapie naturala.Anxin este un produs fitoterapic al Laboratoarelor Plantextrakt care imbunatateste capacitatea de relaxare si de management al stresului cotidian. Cele 3 extracte vegetale din compozitie ( Sunatoare, Floarea patimilor si Ceai verde), standardizate in cantitatea optima de compusi activi, actioneaza sinergic pentru reducerea simptomelor cauzate de stari anxioase, de agitatie, nervozitate, oboseala, iritabilitate. Anxin reduce stresul si anxietatea intr-o maniera blanda, printr-un mecanism similar celui fiziologic, de unde si lipsa reactiilor adverse.



Este un produs care nu altereaza functiile cognitive, chiar dupa un tratament de lunga durata. De asemenea, poate imbunatati calitatea somnului in insomniile cauzate de stari anxioase. La adulti si copii peste 14 ani Anxin se administreaza cate o capsula de 2 ori pe zi, inainte de masa. A doua administrare din zi se poate face seara, inainte de culcare, pentru cei care sufera de insomnie de origine nervoasa. Se recomanda cure de 4 –6 saptamani.


  • Kudika

    Bianca Patrichi a fost eliminată de la Survivor! Regretele...

  • Maria Crisan

    Holy Molly face magie pe ringul de dans cu piesa Favorite Song

  • Kudika

    Feli lansează 'Ne iubim', un vals cu iubirea până la sfârșitul vieții

  • Kudika

    Aplicația EXTASY: Românii merg până la 50 de km distanță față de...

  • Kudika

    elmiplant revoluționează îngrijirea tenului cu noua gamă Hydro X Cell

  • Vladimir

    Cromoterapie: Descifreaza tainele culorilor si modul in care iti...