Blog Kudic: Exact in clipa asta

Blog Kudic: Exact in clipa asta

Ce este timpul?

Blog Kudic: SecreteleFericirii.ro Retail jobs

Cum as putea sa astern cateva cuvinte despre timp, gandindu-ma ca fix in clipa in care scriu, timpul se scurge nemilos? Filosofand despre inamic in timp ce inamicul te ataca din plin este fie un stoicism dus spre limita absurdului, fie apanajul omului care isi permite luxul sa gandeasca in interiorul unui invelis vulnerabil, stiind ca exercitiul sau nu este altceva decat o revolta suprema, o ignorare.

Foto: Shutterstock.com

Evoluam intr-un singur sens, de la mic la mare, de la inceput spre sfarsit. Ne nastem uzi si goi, ajungand la capatul drumului cam tot asa, desprinzandu-ne de o lume care nu ne mai considera de folos. “Faceti loc si altora!” pare sa mai strige mama natura. Moartea devine, dintr-un fenomen inspaimantator, o dulce ispita. Inaintand prin viata, omul o percepe altfel. Prin vizorul magic al copilariei, totul este joc si joaca. Fara ganduri negre, fara griji, cu foarte multi dusmani imaginari si prea putini reali, cu pasi in colb, cu zile lungi, cu zambete largi pe chipuri inocente.

Treptat, un vant aspru spulbera colbul si ascunde pasii proprii si pe cei ai prietenilor. Viata incepe sa fie guvernata de un singur cuvant: trebuie. Ne pierdem libertatea chiar cand credem ca o avem cel mai mult. Ne pierdem visurile si capacitatea de a ne imagina orice. Trebuie sa terminam scoala, sa obtinem un loc de munca bun, sa ne gasim o jumatate, sa intemeiem o familie, sa cumparam o masina, o casa, sa avem grija de copii, cate si mai cate. Trebuie, trebuie, trebuie. Jucam pe o melodie bine definita.

In urma cu vreo doua luni scriam asta: “In frageda pruncie, nici trupul in miscarile lui limitate, nici mintea nu pot a pleca nicaieri. Cu timpul, prin copilarie, trupul o ia inaintea mintii, si pleaca, alearga, se arde, transpira, in genunchi bube dulci pune, iar mintea astfel se coace. Timpul tot trece. Cultura, emotii, trairi, aventuri, greseli si mintea-n sfarsit depaseste-n viteza tot corpul. Timpul se scurge-ntr-un sens, nemilos. Trupul devine greoi si batran, gandul fuge departe senin. Timpul trece ca un vis, mintea e in paradis. Trupul ajunge iar in pat, gol si ud, in miscarile-i limitate. Doar gandul mai zboara prin parti nestiute…” O chintesenta a vietii. Frunza se desprinde din copac, vantul o invita la dans, o coboara lin si o lasa sa moara, dupa ce a amagit-o, chiar langa trunchiul copacului.

Citeste articolul integral pe SecreteleFericirii.ro

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri