Setari Cookie-uri

Priveste-ti viitorul in ochi!

Am ajuns pe marginea prapastiei si abia acolo mi-am dat seama ca trebuie sa schimb ceva la viata mea.



Scrie-ti o misiune proprie

Recunosc ca fac parte dintre cei care, de obicei, cand citesc carti de autoperfectionare, sar peste exercitii.
Tocmai de aceea am facut un articol – exercitiu prin care iti poti descoperi misiunea personala, 15 intrebari ca sa-ti descoperi misiunea ta pe acest pamant.

Pe scurt, ea cuprinde cine esti, cum esti si care-ti sunt valorile. Acest proces te ajuta sa iti clarifici gandurile si sentimentele cele mai profunde, si odata finalizata, te poti intoarce spre ea oricand, pentru indrumare.

Poarta conversatii pline de inteles cu o persoana mai in varsta

Pe masura ce inaintezi in varsta, acumulezi in mod natural experienta si cunostinte despre ce este important in viata.

De exemplu, este ceva ce crezi ca i-ai putea spune celui care ai fost acum 10 ani, ca sa-i/sa-ti faci viata mai usoara? Sunt sigura ca da.

Citește și:

Din pacate, daca nu avem o masina a timpului, acest lucru este acum imposibil. Insa un mod foarte bun de a acumula intelepciune este de a cauta persoane in varsta si de a vorbi cu ele. Bunicii sunt o alegere perfecta.

Intreaba-i despre viata lor, despre lucrurile pe care le-au invatat si despre cele pe care le-ar face intr-un alt mod. Si ai putea sa fii surprins sa iti dai seama ca si ei au trecut, atunci cand erau tineri, prin exact ceea ce treci tu acum.


Mediteaza

In mod normal, problema nu e ca nu stim ce e important in viata, ci ca uitam asta atunci cand ne lasam prinsi in alergatura de zi cu z

i. Una dintre cele mai eficiente metode de a nu lasa ca asta sa se intample e meditatia – alegerea perfecta pentru a-ti relaxa atat mintea, cat si corpul. O asemenea stare este perfecta pentru a intelege mai bine cine esti si care iti sunt valorile.

Ofera-te voluntar

Citește și:

E foarte usor ca in viata sa te lasi prins de propria-ti importanta. Un mod foarte important de a evita asta e sa mergi ca voluntar in diferite actiuni.

Vei vedea altfel viata, de exemplu, ajutandu-i pe cei care au mai putin decat ai tu, si iti vei readuce aminte cat esti de norocos. De multe ori, ne purtam ca si cum nu avem inca lucrurile de baza in viata, cand de fapt, toate sunt sub nasul nostru.

Adu-ti aminte ca poti trai fiecare zi numai o data! Este un mod extrem de util de a-ti pretui viata. Ce inseamna asta? Ca pur si simplu, iti aduci aminte ca timpul conteaza, ca nu se va mai intoarce si astfel, esti si mai motivat sa traiesti in cel mai placut mod cu putinta!

Si nu e vorba de inconstienta cand spun sa traiesti ca si cum ar fi ultima zi. E important, intr-adevar, sa-ti planuiesti viitorul, dar e si mai important sa nu pui atata accent pe asta, incat sa uiti de prezent.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.