Setari Cookie-uri

Priveste-ti viitorul in ochi!

Am ajuns pe marginea prapastiei si abia acolo mi-am dat seama ca trebuie sa schimb ceva la viata mea.

Adu-ti aminte ca ajungi la viitor printr-o indelungata serie de zile de azi. Si cum aceasta convingere mi-a schimbat viata, vreau sa impart cu voi 3 dintre modurile in care o aplic:

1. Bucura-te de fiecare zi

Am ales sa ma bucur la maxim de fiecare zi. Ma trezesc devreme, la 5 dimineata, pentru ca ma incanta ideea de zi noua, si incerc, pana seara, sa imi mentin o atitudine pozitiva.

Da, cateodata se intampla sa am si surprize neplacute. Dar daca incerc macar sa ma amuz si sa ma distrez, sunt sanse ca sa ma bucur, indiferent de circumstante.

Ce ma intereseaza in mod special sunt modalitatile de a ma simti bine la munca. Cei mai multi oameni stiu cum sa se bucure de timpul lor liber, dar se straduiesc cand vine vorba de a petrece niste ore placute la locul de munca. Daca faci parte dintre ei, aici sunt cateva sfaturi utile:

- Fa ceea ce iti place: asta ar trebui sa fie scopul final in ceea ce priveste cariera ta. Stiu ca e mult mai simplu de zis decat e de facut, dar adu-ti aminte mereu ca e posibi.

Citește și:

- Imprieteneste-te cu colegii de munca: in atat de multe feluri, relatiile cu ceilalti sunt cele care ne fac fericiti. Asa ca fa-ti timp si investeste in construirea si consolidarea relatiilor cu cei cu care lucrezi.

- Simte-te mandra de ceea ce faci: chiar daca nu salvezi vieti, sunt sanse foarte mari ca, intr-un fel sau altul, sa contribui la bunul mers al societatii. Fii mandru de munca ta si cu siguranta te vei simti mai bine.

- Inceteaza sa mai astepti: nu-ti mai petrece timpul stand ca anumite lucruri sa se intample, ca sa poti fi fericit. Pentru ca… ghici ce? Sunt sanse foarte mari ca o promovare, mai multi bani, o masina sau un birou nou, cu o vedere excelenta sa nu-ti influenteze foarte tare fericirea.

2. Fa pasi mici

Am vise si scopuri marete pentru viata mea. Dar sunt de asemenea, femeie, ceea ce inseamna ca des, cad prada fricii, indoielilor si aman lucrurile.

Citește și:

Asta inseamna ca daca nu sunt atenta, ceea ce acum imi pare maret si ambitios, va ajunge sa ma copleseasca si sa ma intimideze. Si rezultatul va fi ca nu voi mai face nimic pentru a ajunge acolo unde vreau.

Ceea ce am descoperit a fost ca poti obtine lucruri mari facand pasi mici, unul dupa altul. Asa cum a spus si Lao Tzu, “Un drum de o mie de mile incepe cu primul pas”.

Ce inseamna asta? Ca in fiecare zi, incerc sa mai fac ceva sa ma apropii de visele mele si de indeplinirea scopurilor. Si cata vreme progresul acesta e constant, ma simt fericita. Si aici e trucul meu favorit pentru pasii mici pe drumul marilor realizari:

- Incearca sa te imbunatatesti in fiecare zi 1%: la prima vedere, poate nu pare cine stie ce. Dar imagineaza-ti schimbarea care va avea loc in tine dupa o luna. Asa ca incearca sa fii 1% mai fericita, 1% mai sanatoasa, 1% mai productiva decat ieri si vezi ce se intampla.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.