Setari Cookie-uri

6 trucuri testate pentru a deveni o SEFA BUNA in orice domeniu

Tehnici pentru cariera si viata personala.

2. Deleaga

Esti intr-o pozitie de conducere pentru ca esti buna in ceea ce faci, dar asta nu inseamna ca trebuie sa faci TOTUL. Jobul tau ca si manager este ca sa ii inveti pe altii.

Daca nu te simti confortabil atunci cand delegi, rezolva-ti cat mai repede aceasta problema. Incepe prin a da taskuri pe care daca nu le rezolva cum trebuie pot fi remediate.

Invata-i si motiveaza-i, dar ai rabdare si nu trece repede tu la rezolvarea problemei pentru ca e mai simplu asa. Da…poate e mai simplu pe moment, dar pe termen lung cu siguranta nu. Cum iti formezi oamenii asa ii vei avea.

Apoi creste gradul de responsabilitate pe masura ce le inveti punctele tari si punctele slabe si invata sa anticipezi unele probleme pe care acestia s-ar putea sa le intampine. Fii un bun coach.

3. Usa deschisa

Stai cu usa deschisa, nu neaparat la propriu. Ideea e ca trebuie sa fii deschisa si sa le amintesti oamenilor tai ca daca au intrebari sau nelamuriri esti deschisa sa le asculti.

Citește și:

Nu fi unul din acei sefi care isi face angajatii sa se simta ca si cum ar “deranja” daca vin cu intrebari. E de preferat sa ii faci sa vina cu problemele la tine si sa le rezolvati impreuna decat sa taca si acea problema sa se agraveze in timp.

4.Lasa-i sa faca greseli

Stiu, stiu….imi vei spune ca tu, ca si manager esti responsabil si de greselile oamenilor pe care ii conduci asa ca ultimul lucru pe care ai vrea sa il faci ar fi acela sa platesti si pentru greselile lor.

Daca tu ii faci sa se teama de greseala si sa traiasca cu impresia ca a gresi este o tragedie atunci ii imipiedici sa fie PROACTIVI. Parintii mei m-au crescut in acest fel. Si parintii si profesorii si societatea romaneasca in general, ne invata ca a gresi nu e bine. NU.

A gresi e necesar pentru a invata. Cand gresesti mai inveti o lectie, si mai urci o treapta.

Asa ar trebui sa gandim si sigur nu ne va mai fi teama sa incercam lucruri noi, si vom avea mai multa incredere in noi. Iar daca gresim nu vom mai privi ca pe un esec ci ca pe o lectie invatata. Important e sa invatam din greseli.

Citește și:

Atentie!!

Daca vin la tine de fiecare data inainte sa se apuce de o activitate, fie ea cat de mica, de teama ca daca vor gresi sa nu fie ei singurii responsabili…atunci nu e bine. Inseamna ca i-ai facut dependenti de tine, mai putin eficienti si iti vor manca tie tot timpul.

Pentru ca ei sa poata gandi pentru ei, trebuie sa invete si pentru a invata trebuie sa faca niste greseli.

Vizionare placuta


Kudika
25 Ianuarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.