Setari Cookie-uri

Cancerul de col uterin

Cum il putem depista si trata din timp


Alte metode de diagnostic

In cazul in care pacienta este suspecta de cancer de col uterin in urma testului Papanicolau, una dintre investigatiile care contribuie la punerea unui diagnostic este biopsia endocervicala (sau chiuretajul diagnostic).

Aceasta se realizeaza pentru a determina daca celulele maligne sunt prezente si la nivelul canalului cervical.

Pentru a identifica si determina localizarea exacta a celulelor maligne pe suprafata cervixului, se vor face o colposcopie si o biopsie cervicala. Acestea pot fi realizate si in cazul femeilor insarcinate, suspecte de cancer cervical.

Alte metode de diagnostic sunt conizatia diagnostica si rezectia cu ansa diatermica, recomandate pentru recoltarea tesutului cervical, in scopul analizarii microscopice a acestuia.

In cazul in care rezultatul testelor este pozitiv si se pune diagnosticul de cancer de col uterin , se vor realiza anumite investigatii care vor ajuta in stabilirea celui mai potrivit tratament. Aceste investigatii vor urmari gradul de raspandire a celulelor canceroase si stadiul bolii (stadializare).

Citește și:

Tomografia computerizata (CT), rezonanta magnetica nucleara (RMN) si examinarea ultrasonografica (ecografia) sunt investigatiile cele mai potrivite si mai des utilizate in acest sens.

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.