Setari Cookie-uri

Dieta de primavara: Pregateste-ti sufletul pentru Paste

6 sfaturi pentru o altfel de dieta

Atunci cand auzi cuvantul dieta, primul lucru la care te gandesti este un regim alimentar strict, insotit de exercitii de aerobic, alergari si transpiratii pe pistele din curtile de liceu. Noi iti propunem insa un alt tip de dieta: dieta sufleteasca.

Pentru ea nu exista nici nutritionisti, nici antrenori de fitness. Pastele se apropie si este probabil cel mai bun moment pentru a-ti pune ordine in ganduri si in viata.

Ce-i drept, este esential sa ducem o existenta curata pe tot parcursul anului, nu doar impulsionati de moment. Sarbatorile Pascale pot fi insa acel imbold de care ai nevoie.

1. Detaseaza-te de toate aspectele negative ale vietii tale. Lasa trecutul acolo unde e si nu te mai agata de el. Ce a fost facut, ramane bun facut. Daca te framanti, nu faci decat sa acumulezi multa energie negativa.

2. Intoarce-te catre cei mai nevoiasi decat tine. In cele mai negre momente ale vietii tale, aminteste-ti ca sunt oameni pe lume care traiesc insutit mai greu decat tine, mai greu decat cei mai multi dintre noi. Incearca sa le oferi o mana de ajutor, dupa posibilitati.

Citește și:

Ofera-te voluntar macar o data pe saptamana pentru o cauza mai apropiata sufletului tau. Poate la un azil de batrani sau la un orfelinat. Chiar si la un adapost pentru animale.

3. Nu purta ranchina nimanui. Toti suntem oameni si toti gresim. Invata sa ierti mai usor, pentru binele tau propriu si pentru pacea ta interioara. Senimentele negative nu vor face nimic altceva decat sa te impovareze.

sursa foto: shutterstock

4. Ia legatura cu oameni cu care nu ai mai vorbit de mult. Cu siguranta in trecutul tau exista oameni care ti-au fost dragi si cu care nu ai mai vorbit de mult. Fa-le o surpriza placuta si da-le macar un telefon. Poate ca au nevoie de tine si de o voce prietenoasa mai mult decat crezi.

5. Oamenii au prostul obicei sa cumpere mai multa mancare decat au nevoie iar apoi sa o arunce. Decat sa faci asta, mai bine da cuiva nevoias mancarea de care tu nu ai nevoie.

Citește și:

Desigur, daca o scoti din frigider la o saptmana dupa ce a expirat nu vei fi de niciun ajutor nimanui. Nu lasa mancarea sa se altereze. Imparte cu cei aflati in situatii dificile. Daca nu stii de unde sa incepi de regula, prin piete gasesti batrani care cauta prin pubele tot ce arunca precupetii.

6. Fa curatenie generala in casa. In timp ce arunci toate lucrurile nefolositoare, imagineaza-ti ca arunci in acelasi timp si toate aspectele negative ale vietii tale.

Asa cum nu te mai gandesti la sacul de gunoi pe care l-ai aruncat, nu are sens sa te mai gandesti nici la toate perioadele urate prin care ai trecut.

sursa foto prima pagina: DepositPhotos

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.