Setari Cookie-uri

Interviu multicultural cu Ioana Budeanu

Afla cu ce impresii s-a intors Ioana Budeanu din expeditiile sale

Povesteste-mi te rog despre Portugalia, de ce ar trebui sa vizitam aceasta tara?

Portugalia este din alta poveste, asa cum spuneam si mai sus. Daca ii strabati drumurile la pas, vei gasi peisajele descrise in Biblie: case albe, pasuni de un verde incredibil, cai salbatici, migdali infloriti, portocali incarcati de fructe, biserici medievale si plaje strajuite de stanci si scaldate de valurile azurii ale Atlanticului.

Ce te va uimi si incanta cu adevarat in aceasta tara este lumea. Oamenii sunt fascinanti: de o politete minunata, eleganti, buni, simpli, boemi. Muzica lor si obiceiurile lor creaza o aura de vulnerabilitate, dar si de putere nemasurata. Mergeti in Portugalia! S-ar putea sa uitati orice alt loc de pe pamant in care ati fost...

Ce ne spui despre pietele ecologice Milaneze, dar despre Toscana?

Am fost in cateva astfel de piete din Milano. Sunt interesante, mirosurile sunt divine. Oamenii negociaza la sange si isi vand marfa cantand. Cel mai frumos mi s-a parut proiectul milanez al Primariei in care localnicii sunt incurajati sa isi decoreze balcoanele, terasele si ferestrele cu flori. Spectacolul orasului este desavarsit.

Citește și:

In Toscana am locuit la o vila din Scarperia, un sat de langa Florenta, intr-o familie pe care am gasit-o pe CouchSurfing. A fost o experienta extraordinara si n-am mai vrut sa vizitez nimic altceva. Mi-au fost suficiente mesele in familie, tipic italiene, cu paste, produse de patiserie delicioase, sos de rosii facut in casa si limoncello parfumat. Am stat doar cateva zile, nu am avut ocazia sa vad piete si magazine, insa prima imagine pe care o vedeam dimineata era verdele dealurilor Toscanei.

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.