Setari Cookie-uri

Interviu multicultural cu Ioana Budeanu

Afla cu ce impresii s-a intors Ioana Budeanu din expeditiile sale

Ioana Budeanu: “Cred ca toate tarile, indiferent cat de bogate sau sarace sunt, isi pastreaza anumite celule de putere, in care traditiile sunt ridicate la rang de arta”

Pe Ioana Budeanu trebuie sa o stiti daca cititi bloguri de turism. Calatoreste mult, lucru pe care am dori sa il facem si noi… Dar pentru ca nu avem toti aceasta sansa, ne bucuram de experientele altora, relatate in pagini de calatorie virtuale. Interviul cu Ioana ne poarta spre lumi indepartate, unde traditionalismul este o valoare pe care oamenii locurilor o pastreaza cu sfintenie. S-a indragostit de obiceiurile din Toscana, dar si de Portugalia, Malaezia sau Thailanda, unde a intalnit o lume mult diferita de a noastra.

De cand calatoresti? Iti mai amintesti prima calatorie?

Scriu de cand eram foarte mica, insa calatoriile au venit mult mai tarziu. Cum sa nu-mi amintesc prima calatorie? A fost cea care mi-a pus bazele meseriei, ca sa zic asa. Intr-o dimineata de ianuarie am plecat la Amsterdam. Eram obosita si stresata. Cand m-am trezit pe strazile din Capitala Olandei totul s-a schimbat. A fost una dintre cele mai frumoase zile din viata mea si m-am intors odihnita si foarte fericita, desi nu am dormit decat 5 ore intr-un weekend intreg. Si am simtit ca asta trebuie sa fac toata viata: sa calatoresc si sa scriu. Iar de atunci nu m-am oprit nicio clipa.

Citește și:

Destinatia in care ai trait cele mai frumoase momente, cele mai intense, interesante...

Este foarte greu sa aleg o destinatie anume. Cele mai frumoase momente le-am trait in Tenerife. Am locuit efectiv acolo timp de un an. Acolo ma simt acasa si ma voi simti asa intotdeauna. Imi este mereu dor de insula, mi-a cotropit inima si mi-a intrat in sange.

Momente intense si interesante am trait si in Asia. Turnurile Petronas din Kuala Lumpur iti taie respiratia. La fel si pietele din Chiang Mai, insa nu in sensul bun:)) Mi-au placut si Parisul si Napoli. In Portugalia am descoperit o cu totul alta lume.

Fiecare destinatie este creata de noi, prin imaginatia si viziunea noastra. Gasesti exact ceea ce cauti, vezi multe lucruri, inveti, mergi mai departe. Iar dupa un timp, te intorci cu gandul in locurile prin care ai trecut si incepi sa intelegi de ce ai fost acolo.

Citește și:

Care sunt tarile pe care le-ai vizitat si in care ai vazut ca traditionalismul inca pulseaza cu putere?
Cred ca toate tarile, indiferent cat de bogate sau sarace sunt, isi pastreaza anumite celule de putere, in care traditiile sunt ridicate la rang de arta. Chiar daca lumea o ia razna cate o data si consumerismul isi face jocul, este imposibil sa nu gasesti pe drum oaze de liniste, de pace, de frumusete, unde oamenii sunt ca la inceputuri. Cred ca Portugalia este cea mai traditionalista tara pe care am vazut-o pana acum. Dar si Malaysia si Thailanda, normal.

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.