Setari Cookie-uri

Interviu multicultural cu Ioana Budeanu

Afla cu ce impresii s-a intors Ioana Budeanu din expeditiile sale

Ai calatorit intr-o tara unde ai vazut sate care sa pastreze autenticitatea, traditionalismul... Ne poti da te rog cateva exemple?

Din pacate, drumurile mele prin sate s-au desfasurat doar din goana autobuzelor si trenurilor. Inca mai alerg sa vad lumea. La un moment dat ma voi opri si o voi lua la pas, sa vad tot, sa invat si sa cunosc in detaliu localnicii.

Banuiesc satele din Malaysia si Thailanda de un tradionalism profund si asumat. Am stat la o familie musulmana pe Tioman Island, in Marea Chinei de Sud, si am auzit povesti despre ramadan si drumul spre Mecca. Insa acolo ritmul vietii este altul. Oamenii privesc marea dimineata si pot sa prevada vremea. Traiesc pe o alee de 1,5 km si nu vor sa o paraseasca niciodata. Mananca doar daca ajunge ferry-ul pe insula. Dar sunt bogati. Foarte bogati. Spiritual.

Dar Grecia? Este tara care fascineaza in continuare turistul roman...

Citește și:

Grecia ramane o destinatie pe care vreau sa o descopar. Am scris foarte mult despre aceasta tara in ultimul timp, insa doar legende. Imi doresc enorm sa ajung acolo si cand o voi face, voi veni sa va povestesc despre ea. In momentul de fata ma tenteaza Zakynthos, mi se pare insula perfecta, unde te poti caza la pensiuni sau la localnici, unde poti manca cele mai bune fructe de mare si unde plaja Navagio ramane regina spectacolului de intinderi de nisip grecesti.

Asia! Cu siguranta e fascinanta. Ai stat acolo 60 de zile. Ce experiente ai trait si ce anume te-a lasat cu gura cascata?

As putea sa vorbesc la nesfarsit despre Asia. Au fost intr-adevar 60 de zile lungi. Totul m-a uimit, de la prima atingere a caldurii tropicale din aeroportul din Kuala Lumpur si pana la plimbarea uluitoare cu barca prin Bangkok. Totul este inedit si surprinzator. Este o lume atat de diferita, incat adaptarea se face la sase luni dupa ce ai plecat de acolo.

Citește și:

Asia este greu de inteles pentru multa lume. Am trecut prin emotii extreme: m-am indragostit de Petronas Towers si de Lake Simphony, am plans cand am vazut satele pustiite si sarace, am inlemnit cand am dat peste un oras atat de murdar incat nu-mi imaginam ca este posibil asa ceva, am locuit doua saptamani pe o insula in care traiau varani uriasi, maimute salbatice si veverite zburatoare, unde plajele erau ca in vederi, limpezi si firesti, apoi am fost pe acoperisul lumii - intr-unul dintre cele mai frumoase rooftop bars de pe pamant - Luna Bar din Kuala Lumpur. Apoi am stat trei saptamani in Chiang Mai si cateva zile in Bangkok. Am invatat ce este frica. Si am invatat sa ma vindec. Mai multe puteti citi pe blogul meu.

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.