Setari Cookie-uri

Cele 6 Manuscrise Sfinte ale lumii

Afla care sunt cartile, la baza manuscrise sfinte, pe care sunt intemeiate cele mai mari religii ale lumii si incearca sa le intelegi misterul!

Religia a jucat intotdeauna un rol important in istoria umanitatii. Desi fiecare dintre marile religii ale lumii are petele sale, cele mai multe propovaduiesc iubirea, armonia si intelegerea.

Uneori poate fi dificil sa relationam cu oamenii din jurul nostru tocmai pentru ca nu le cunoastem credintele si ne grabim sa etichetam. Nu tot ce este diferit este automat gresit.

Prin urmare, o intelegere a celorlalte religii duce la daramarea zidurilor pe care le construim inutil intre noi.

Este vital sa respectam credintele celorlalti oameni si sa nu ne impunem propria religie. Atunci cand vine vorba de ceva atat de intim cum este credinta fiecaruia dintre noi, trebuie sa respectam libertatea tuturor.

Nu este cazul sa luam in discutie acum cazurile de extremism. Indiferent de religia in care s-au dezvolat, extremismul este un lucru care trebuie indepartat.

Citește și:

Budism – Pali Tipitaka

In traducere libera, Pali Tipitaka inseamna “trei cosuri” si se refera la cele trei invataturi de baza: Vinaya Pitaka, Sutta Pitaka si Abhidhamma Pitaka.

Vinaya contine regulile de disciplina pe care trebuie sa le urmeze calugarii si calugaritele budiste, precum si explicatia acestora. Cea de-a doua contine discursurile lui Buddha si este compusa din peste 10.000 de predici, iar Abhidhamma este mai degraba o expunere succinta a invataturilor.

Potrivit scripturilor, imediat dupa moarte lui Buddha s-a organizat primul consiliu al preotilor sai care a avut ca scop pastrarea invataturilor. Acest lucru s-a dovedit a fi extrem de dificil pentru ca totul era transmis pe cale orala.

cărți despre budism

Vezi mai multe cărți despre budism

Un lucru foarte interesant din Pali Tipitaka este faptul ca accentul nu cade pe cosmogonie (geneza lumii). Se crede ca Univerul este etern si noncreat, facand trecerea de la creatia din alte religii la evolutie.

Citește și:

Crestinism – Biblia

Scripturile sacre din crestinism si iudaism sunt stranse sub acest nume de crestinism. Ele reprezinta insumarea unor documente scrise pe o perioada de aproximativ un mileniu.

Potrivit crestinilor, Cartea Sfanta este Cuvantul lui Dumnezeu revelat proorocilor sai si autorul de drept al Bibliei nu este nimeni altul decat El, oamenii fiind simple canale de impartasire a mesajului Divin.

Temele care apar cu predilectie sunt lupta impotriva opresiunii, dorinta de libertate si independenta a unor comunitati, inlaturarea inegalitatilor si dragostea pentru oameni.

Trasaturile principale ale Biblei sunt unitatea si omogenitatea, ca rezultat al muncii depuse de-a lungul secolelor.

Biblia online

Vezi mai multe variante ale Bibliei

In Biblie este insumata valoarea intrinseca prin care este descrisa istoria mantuirii sufletelor umane si frumusetea artistica. In Cartea Sfanta a crestinismului, se gasesc toate genurile literare, de la epic la liric.

Citește și:

Cea mai artistica parte a Cartii Sfinte este Cantarea Cantarilor, o adevarata bijuterie lirica si a reprezentat sursa de inspiratie pentru nume mari ca Dante sau John Milton.

Biblia crestina variaza de la o miscare la alta. In religia protestanta, aceasta este compusa din 66 de carti in timp ce Biserica Ortodoxa Etiopiana accepta 81 de carti. Cartea are doua parti, Vechiul si Noul Testament.

In prima faza, Biblia a fost rezultatul natural al suferintelor si opresiunilor suferite de iudei. Prima traducere integrala a Bibliei in limba romana dateaza din a doua jumatate a secolului XVII.

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.