Setari Cookie-uri

Cele 6 Manuscrise Sfinte ale lumii

Afla care sunt cartile, la baza manuscrise sfinte, pe care sunt intemeiate cele mai mari religii ale lumii si incearca sa le intelegi misterul!

Islamism – Coran

Titlul cartii sfinte a religiei musulmane se poate traduce prin “citire” sau “recitare” si provine de la verbul qara’a.

Coranul online

Vezi aici Coranul online

Coranul cuprinde mesajul lui Dumnezeu transmis oamenilor. Cuvintele lui Allah au ajuns pe pamant la profetul Mahomed prin intermediul arhanghelului Gabriel (Jibril) pe o perioada de 23 de ani.

Primul mesaj primit de profet a fost pe 22 decembrie 609 d.Hr, atunci cand Mahomed avea 40 de ani.

Dincolo de a fi o carte religioasa, Coranul include o serie de concepte etice dupa care trebuie sa traiasca fiecare musulman, un cod civil pentru o viata dreapta si placuta in fata lui Allah.

Cartea este impartita in 114 parti, numite Surah, acestea fiind la randul lor impartite in versete.

In completarea Coranului vine Sunna, legea sfanta a islamului care contine norme juridice, morale si sociale.

Citește și:

Iudaismul – Thora

Iudaismul este o religie intemeiata pe mai multe izvoare insa cartea sa de baza este Thora (Legea). Potrivit acestui text, Dumnezeu poate fi descoperit nu doar prin respectarea celor sfinte, ci si prin efortul moral al fiecaruia dintre credinciosi.

Lucrarea poate fi considerata un codice civil in care sunt descrise normele vietii evreiesti dar si idealurile placute in fata Domnului.

Ea se compune din doua parti. Mishnah este un cod de legi impartit in mai multe tratate iar Guenara este o culegere de comentarii si texte explicative cu privire la Mishnah.
Spre deosebire de Biblie, Talmudul nu poate fi interpretat in niciun fel ci trebuie luat si respectat asa cum apare.

carti online despre iudaism

Vezi aici cărți online despre religia iudaică

Cosmogonia in iudaism nu are aceleasi valente ca in crestinism, de pilda. Mitologia este inlocuita de faptele istorice. Exista insa doua variante cu privire la facerea lumii.

Citește și:

Cea dintai este comuna crestinilor si evreilor. Cea de-a doua vorbeste despre un desert nesfarsit pe care Yahve, in bunatatea lui, l-a facut fertil si l-a impartit oamenilor spre stapanire.

De asemenea, pentru a înțelege marile religii ale lumii, ar trebui să citești Istoria religiilor de Mircea Eliade, Doctor Honoris Causa al Universității din Chicago și profesor erudit în acest domeniu de studiu.

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.