Setari Cookie-uri

8 locuri reale desprinse din cele mai negre cosmaruri

Insule si orase in care se adeveresc cele mai profunde temeri ale noastre

6. Fiji

Din cartile si revistele de calatorie, Fiji pare Raiul pe pamant. Plaje nesfarsite, nisip fin, apa azurie, vant caldut prin plete cand deodata te impiedici de un craniu de copil ascuns sub scoici si alge!
Suna ca inceputul unui film de groaza insa nu este chiar atat de departe de realitate.

Misionarii care au calatorit in Fiji in secolul XIX au descris in detaliu ororile descoperite printre triburile de canibali.

In 1839, in urma razboiului dintre doua de astfel triburi, capetenia Tanoa a impartit supusilor sai aproximativ 20 de prizonieri care urmau sa fie gatiti.

Copiii acestora au avut o soarta la fel de cruda. Ei au fost legati de varfurile catargelor iar cand canoele s-au pus in miscare, micutii au fost ucisi.

7. Drumul Yungas – Traseul mortii

Yungas este situat in Bolivia si leaga orasul La Paz de satul Coroico. Drumul mortii are o lungime de 68 de kilometri si face anual pana la 300 de victime. In 1995 a fost desemnat cel mai periculos loc din lume de catre Banca Interamericana de Dezvoltare.

Citește și:

Imediat cum pleci din La Paz, drumul urca pana la altitudinea de 4650 metri apoi coboara pana la 1200 metri. Nu are niciun fel de parapet sau zid de protectie iar latimea sa nu depaseste 3,2 metri. Astfel, pe el se poate circula doar intr-un singur sens si in sir indian.

De asemenea, nu are niciun fel de intaritura si se poate surpa oricand sub rotile masinilor, lucru care de altfel, se intampla foarte des.

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.