Setari Cookie-uri

8 locuri reale desprinse din cele mai negre cosmaruri

Insule si orase in care se adeveresc cele mai profunde temeri ale noastre

8. Zona de alienatie – Pripiat si Cernobil, Ucraina

Catastrofa nucleara de la Cernobil nu are nevoie de prea multe prezentari. In 1986, reactorul 4 a explodat si a contaminat radioactiv intreaga zona iar efectele norului nociv au fost resimtite de intreaga planeta.

Pripiat era cel mai mare oras din apropierea centralei si era populat cu 50.000 de suflete. Toti oamenii au fost evacuati dupa explozie si a fost considerat prea periculos pentru a fi repopulat.

Orasul a fost vadalizat in numeroase randuri, in ciuda mesajelor de alerta ale autoritatilor. Cele mai multe dintre cladirile abandonate pastreaza inca amintiri din vietile fostilor locatari.

Zona s-a salbaticit complet si este la cheremul animalelor, urmasele celor care au ramas in oras dupa explozie sau atrase de aiurea. Copacii cresc acum oriunde, chiar si pe acoperisurile cladirilor sau in interiorul acestora.

Citește și:

Pripiat s-a transformat intr-o atractie turisica si se organizeaza trasee speciale de vizitare. Riscul de contaminare radioactiva a scazut aproape de zero iar in Cernobil functioneaza un hotel si cladiri de locuinte atat pentru cei care pazesc orasele cat si pentru vizitatori.

foto shutterstock parc de distractii in Pripiat

foto shutterstock gradinita abandonata in Pripiat

foto shutterstock ruina cu brazi in pripiat

foto shutterstock bloc abandonat in pripiat

foto prima pagina shutterstock femeie misterioasa

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.