Setari Cookie-uri

8 locuri reale desprinse din cele mai negre cosmaruri

Insule si orase in care se adeveresc cele mai profunde temeri ale noastre

4. Insulele Izu

In cele mai multe zone de pe pamant, aerul este compus din aceleasi elemente: nitrogen, oxigen, argon, dioxid de carbon, heliu. Dar adauga in compozitie o mana de sulf rezultat din urma a numeroase activitati vulcanice si o sa-ti dai seama cum este sa traiesti in insulele Izu.

In totalitate sunt mai mult de 12 insule si insulite dar 9 dintre acestea au ramas complet nepopulate.

Concentratia de sulf de aici este cea mai mare de pe intreaga planeta iar aerul este de nerespirat. Teoretic, aici nu are cum sa supravietuiasca nimeni. Teoretic.

In ciuda faptului ca incidentele vulcanice sunt dese iar atmosfera este imbacsita de gazele emanate, oamenii inca traiesc aici.
Au propriul lor sistem de urgenta, transport special pentru alimente si masti de gaze in dotare pe care sunt nevoiti sa le poarte tot timpul. Absolut tot timpul.

Citește și:

sursa foto: captura YouTube

Mai mult de atat, Izu se afla la intersectia a trei placi tectonice iar la un cutremur mai mare, insulele ar putea fi rase in totalitate de pe suprafata pamantului.

5. Marea Insula de Gunoaie din Pacific

Dupa cum ii spune si numele, Insula de gunoaie din Pacific nu este o formatiune naturala. Aceasta este de fapt o zona de acumulare a deseurilor plastice. Este una dintre cele mai mari surse de poluare din ocean si afecteaza grav lantul trofic.

Atunci cand marile puteri ale lumii, in special China si America, arunca gunoaie in apa, acestea ajung inevitabil aici din cauza curentilor. In timp, mormanul de resturi adunate a capatat dimensiuni greu de imaginat iar acum este aproape cat statul Texas, adica 695 622 km2.

Vietuitoarele sunt grav afectate de acest fenomen. Plasticul nu este biodegradabil dar se poate rupe in bucati din ce in ce mai mici, pana ajuge la dimensiunea fitoplanctonului cu care se hranesc pestii.

Citește și:

In mod evident, acestia nu au un radar interior care sa le spuna diferenta dintre hrana adevarata si resturile noastre de plastic. Si cum corpul lor nu este facut sa asimileze plasticul, micile vietuitoare mor in numar colosal. Cativa pesti morti nu suna a paguba prea mare, nu?

Dar daca mor ei, atunci pasarile si celelalte animale marine de dimensiuni mari nu mai au cu ce sa se hraneasca si mor la randul lor. Astfel, un intreg ecosistem este distrus. Mai mult de atat, pasarile raman captive intre gunoaie si nu mai pot zbura. Moartea este inevitabila.

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.