Setari Cookie-uri

EXCLUSIV Interviu cu Mihaela Radulescu: Iubirea e motorul nostru, daca nu v-ati prins

Datorita faptului ca Mihaela Radulescu este noua imagine Activia, am intalnit-o cu ocazia unei vizite la fabrica Danone. Am descoperit cu acest prilej o persoana plina de viata, calda, deschisa o sursa de inspiratie pentru orice femeie care vrea sa fie frumoasa atat la exterior cat si la interior.

Si un factor important a fost legat de oamenii pe care i-am cunoscut la Danone: deschisi, veseli si mandri ca fac, spun ei, cel mai bun iaurt din Romania.

K: Esti imaginea campaniei Activia al carei slogan este „2014 Anul schimbarii in bine”. Ce schimbari vei face tu in 2014?

M.R.: La inceput de an este un bun moment sa alegi o alimentatie sanatoasa, care, impreuna cu un stil de viata activ, sa te ajute sa te mentii in forma. Eu savurez in fiecare zi Activia, un iaurt hranitor si gustos. Am testat pe propria viata cat de bine imi este atunci cand reusesc sa-mi insusesc obiceiuri sanatoase, sa fac schimbari in bine in stilul meu de viata, dar sa si imprim aceeasi pornire celor din jurul meu. Practic, nu e o schimbare majora pentru mine, traiesc asa de ani buni, dar am grija sa adaug si mai multa constiinciozitate in acest demers. Cat despre alte schimbari, nu simt nevoia sa fac altele decisive, se intampla sa-mi fie bine la multe capitole, atat in viata personala, cat si in cea profesionala.

Citește și:


K:
Cum ai reusit sa slabesti dupa nastere?

M.R.: Am apelat la un nutritionist. Si-mi pare rau ca nu mi-a dat prin cap sa o fac mai devreme, pe perioada sarcinii, cand m-am ingrasat aiurea cu 32 de kg. Nutritionistul Mihaela Bilic mi-a stabilit o dieta convenabila si eficienta, iar eu m-am concentrat pe o viata foarte activa, in care faceam loc si cel putin unei ore de sport pe zi, oricat de incarcat imi era programul profesional. Am fost foarte disciplinata, n-am iesit din regimul impus nici macar o zi si am reusit sa dau toate kilogramele jos intr-un an, dar si sa raman cu o piele tonifiata, fara vergeturi si cu o musculatura bine definita. E o mare greseala sa slabesti brusc, in primul rand pentru sanatate si apoi pentru piele si e o si mai mare greseala infometarea. Am mancat 3 mese pe zi, dar perfect controlate, fara excese, fara exceptii, cu multe proteine, dar si cu iaurturi, fructe si legume din belsug. Am evitat carbohidratii, in special painea, cartofii, pastele si am baut multa apa si ceaiuri. Nu m-am atins de bauturi acidulate, de alcool, de zahar. Si am reusit. Atunci am si priceput cat de ascultator e metabolismul, daca nu-l naucesti, daca incerci sa-l intelegi si sa-i dai exact ce are nevoie ca sa performeze in favoarea ta.

Citește și:



K: Cum te mentii?

M.R.: Printr-o viata echilibrata, in care sportul, alimentatia, buna dispozitie, munca si iubirea au parte de aceeasi dedicatie, zilnica.

K: Cum arata meniul tau intr-o zi normala?

M.R.: Cea mai importanta masa ramane micul dejun, peste care nu sar niciodata. Contine oua, ceai verde, iaurt, fructe, dar si o leguma (ardei gras verde sau rosu, uneori ghimbir ras pe oua, alteori ciuperci crude...). Nu rontai intre mese, dar daca simt nevoia sa am o gustare, invariabil aleg un iaurt, de ani de zile, nu de cand cu campania:)). Putin stiu cat de multe beneficii gasesti intr-un borcanel de iaurt: proteine, minerale, e usor de digerat. Masa de pranz e rapida, daca e acasa si ori e o supa facuta de mine ori o carne sau un peste la gratar. Nu mananc niciodata 2 feluri de mancare la o masa. Dupa-masa, daca ma apuca foamea, aleg iar un iaurt sau niste fructe, multe ceaiuri, iar seara mananc ori salata ori carne de pui, curcan, vita sau peste, fie o salata copioasa, cu multe seminte in ea. Nu mananc si nu rontai nimic dupa ora 8 seara, orice s-ar intampla.

Citește și:

K: Care e programul tau de exercitii?

M. R.: Am o repriza matinala, de 15-30 de minute, in functie de cat am timp - fac gimnastica, stretching si putina forta cu 2 gantere si 2 greutati legate de glezne. Seara fac fie alergare sau mars, timp de o ora, fie inot sau alte sporturi la indemana in sezonul respectiv - uneori tenis, alteori calarie, volei pe plaja, spinning, daca e urat afara si trebuie sa merg intr-o sala.... In week end-uri si in vacante fac o multime de alte sporturi, singura sau impreuna cu fiul meu si nu ezit niciodata sa incerc un sport nou - am trecut acum cativa ani de pe schiuri pe snowboard, m-am apucat de kite-surf, am zburat cu parapanta, m-am catarat pe pereti de stanca, ma scufund etc.

K: De unde ai atat de multa energie?

M.R.: Nu stiu daca am o supradoza de energie, stiu doar ca viata e scurta si nu-mi permit sa am zile moarte, despre care sa nu am ce povesti. Cred ca asta e cheia, sa umpli fiecare zi cu macar o activitate sau fapta de care sa fii mandru, chiar daca e ceva banal. Si cu bucurie, receptionata si daruita fara ezitare. Tristetea, apatia, lehamitatea, lenea n-au dus pe nimeni intr-o directie buna.

Citește și:

K: Pari foarte „zen”. Cum ai ajuns la starea aceasta? Cum o intretii?

M.R.: Iubirea e motorul nostru, daca nu v-ati prins. Pasiunea de a darui, nu doar de a primi. Cand incepi sa te iubesti si sa te respecti, incepi sa simti si echilibrul care-ti da zen-ul despre care vorbesti si abia apoi poti iubi in tihna si pe altii. Zen-ul are mare legatura cu starea de bine pe care trebuie sa ti-o construiesti, dar si cu bunatatea. Un om rau, ranchiunos, razbunator si prea critic nu va ajunge niciodata la vreun echilibru personal.


K: Cum depasesti momentele in care iti pierzi starea de bine?

M.R.: Mai intai, prin respiratie. Suna cinic, dar respirand profund de cateva ori, ajungi la o stare de calm, din care poti lua decizii mult mai corecte decat cele pe care le-ai lua la nervi sau la suparare. Apoi, caut solutii, nu le astept din Cer, nu sunt fanul expresiei "cum o da Domnul", pentru ca credinta mea in Dumnezeu nu include aceasta aberatie. Daca nu am solutii de rezolvat problema, incerc sa ma adaptez la a convietui cu ea si caut partea buna, mereu exista una, pe care o vedem cel mai greu.

K: Ce te face nefericita? Care e cea mai mare frica a ta?

Citește și:

M.R.: Doar oamenii rai si prosti, cateodata, cei care ma ranesc voit, dar gratuit, neavand nimic de castigat pentru viata lor. De ei mi-e si frica, pentru ca sunt imprevizibili si lipsiti de logica, dar si de caracter. Nu mi-e teama ca-mi pot face mie rau, ci copilului meu sau celor dragi mei. Rautatea lor nu are bun simt si nu face diferenta intre bine si rau, asa cum o face bunatatea....

K: Ai o relatie foarte buna cu fiul tau. Ce sfaturi ai pentru mamici?

M.R.: Nu pot da sfaturi mamelor, caci nu numai noi suntem diferite, dar si copiii pe care-i crestem. Cred ca mamele bune stiu exact ce au de facut, iar mamele fara vocatie pot invata enorm chiar de la copiii lor. Eu stiu ca iubirea, dedicatia, calmul si atentia la detalii fac minuni in educatie si in relatiile umane de orice fel.

Vizionare placuta


Kudika
29 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.