Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Anais Nin

Senzualitatea este o forta secreta a corpului meu.

Gelozie

Am vorbit cu Henry despre gelozie, despre cat de recunoscator este el ca nu folosesc gelozia ca sa-l tiranizez. Fac atat de mult ca sa-i mentin siguranta, caci in siguranta lucreaza, se dezvolta, isi gaseste echilibrul si se gaseste pe el insusi. S-a gasit pe sine pentru ca eu n-am facut din el un sclav.

I-am respectat entitatea - simte ca nu i-am incalcat niciodata libertatea. Si de aici s-a nascut forta lui. Si cu aceasta forta ma iubeste, total, fara razboi sau ura sau rezerve; lui am putut sa-i fac cel mai mare dar: acela de a nu-l tine prizonier, de a pastra sufletele noastre independente si totusi unite. Cel mai mare dar al dragostei intelepte. Si tot asta imi ofera si el.

Gesturi

Gesturile sunt sacre? Vreau sa le despoi de sacralitate. Eu, care sunt asa o transcendentala, eu sunt infranta de gesturi. Acord importanta gesturilor. Gesturile sunt ultimul meu duel cu viata. Pe planul imaginatiei, stapanesc. Pe planul experientei, ma tem.

Citește și:

Haos

Nu m-am daruit niciodata intru totul, dar asta mi se pare imposibil cand vad cum ma supun nobletei si perfectiunii lui Hugo, senzualitatii lui Henry, frumusetii lui Eduardo. Sentimentele mele sunt intr-un haos pe care nu-l pot limpezi. Vreau sa fiu iubita...

Henry Miller

L-am cunoscut pe Henry Miller... am vazut un barbat care imi placea. In scrierile sale este flamboiant, viril, animalic, magnific. E un barbat pe care viata il imbata. E ca mine. Are un cap interesant cu accente puternice date de ochii negri, parul negru, pielea maslinie, gura si narile senzuale, un profil frumos. Arata ca un spaniol... Pare sensibil, usor de ranit.

Iubire

Ma trezesc gandindu-ma la el. La lipsa lui de egoism. Traim unul pentru celalalt. Daramam obstacole. Iubim intr-un fel pe care toata lumea il crede imposibil. Iubim imposibil. Si sunt coplesita, orbita. Extazul interior este urias, inspaimantator.

Citește și:

Certitudinea, completitudinea. Dragostea "mea", nu eu. El nu este eu, el este Celalalt, dar ceea ce imi ofera este dragostea mea – o formula unica, bizara – o dragoste pe care nu a inteles-o nimeni, o dragoste care a fost numita nevrotica, romantica. El o cunoaste.

June

O fata izbitor de alba, ochi arzatori. June Mansfield... cea mai frumoasa femeie din lume. Frumusetea ei ii aducea pe tava dramele si evenimentele. Iubeam delicatetea care imi aparuse in vorbele ei, mandria disproportionata.

Ii lipseste samburele sigurantei de sine, tanjeste cu nesat dupa admiratie... Par blond, fata palida, sprancene demonic arcuite, un suras crud si o gropita dezarmanta. Perfida, infinit dezirabila, atragandu-ma spre ea ca spre moarte.

Lasitate

Simt dispret fata de mine insami cand incerc sa-mi justific schimbarile de sentimente scotand in evidenta defectele sau neajunsurile altora, ca sa ma scuz. Lasa. Lasa.

Citește și:

Minciuna

Sunt atat de multe minciuni pe care as vrea sa le sterg. Singura noastra salvare, umorul si ironiile literaturii, deplasarea interesului de la cele prea omenesti.

Noapte

Ma simt mama a tot si a toate - pantecele si pamantul, cu imense aripi protectoare! Pasiune si simt matern contopite - mama precum noaptea, acoperind lumea, invelind-o, murmurandu-i cantece de leagan ca sa-i aline durerea. Si ca si noaptea, sunt singura din nou - activa, independenta, fara odihna.

Orgasm

Traiesc cu o asemenea viteza acum incat anotimpurile ma surprind. Primavara e in mine - neasteptata. Obisnuiam sa stau si s-o astept, iar acum ma violeaza; ma prinde cu rochia descheiata, cu parul ciufulit, alergand dupa taxi, intarziind la intalniri!

In taxi sunt atat de ravasita, incat ma imaginez inca in bratele lui Henry si imi imaginez asta cu atata ardoare incat am un al doilea orgasm si ma las pe spate gafaind pe cand taxiul strabate primavara.

Citește și:

Pygmalion

Dragostea, pasiunea si creatia se revarsa concomitent in mine. Eu trebuie sa parfumez gura pe care o sarut; eu trebuie sa fiu uluita de barbatul pe care il ador; eu sunt Pygmalion, mereu in asteptare de miracole!

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.